Türk devletlerinden TÜRKPOL için ortak adım
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Türk devletleri arasında güvenlik ve suçla mücadele alanındaki iş birliğini güçlendirecek yeni bir mekanizmanın kurulması için önemli bir adım atıldığını açıkladı. Kazakistan’da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı 3. İçişleri Bakanları Toplantısı’nda, Türkiye’nin teklif ettiği Suçla Mücadele Konseyi’nin kurulması önerisi ortak bildiriye girdi.
Suçla Mücadele Konseyi kurulacak

Konseyin; yeni nesil suç örgütleri, terör, uyuşturucu, düzensiz göç, yasa dışı bahis ve kumar suçlarıyla mücadelede Türk devletlerinin ortak hareket kabiliyetini güçlendirmesi hedefleniyor. Bakan Çiftçi, önümüzdeki ay Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde Konseyin Kurucu Anlaşması’nın imzalanmasını hedeflediklerini belirtti.
TÜRKPOL kurulacak

Suçla Mücadele Konseyi’nin hayata geçirilmesinin ardından Konseyin icra organı olarak Türk Devletleri Kolluk İş Birliği Ajansı TÜRKPOL’ün oluşturulması için çalışmaların sürdürüleceğini ifade eden Çiftçi, böylece suç ve suçlularla mücadelede bilgi paylaşımı, koordinasyon ve ortak hareket kabiliyetinin daha güçlü ve kurumsal bir yapıya taşınacağını kaydetti. Toplantıda ayrıca Türk devletleri vatandaşlarının kimlikle seyahat edebilmesi ve havalimanlarında ortak pasaport kontrol noktalarının oluşturulması konularının da değerlendirildiği bildirildi. Çiftçi, Kazakistan’daki toplantının önümüzdeki ay Türkiye’de gerçekleştirilecek Liderler Zirvesi’nin hazırlık sürecine de katkı sunduğunu belirterek alınan kararların Türk dünyası için hayırlı olmasını diledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.