Sanatı köye taşıdılar

Sanatı köye taşıdılar
MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki köyde mini konser verdi.

Konser sonunda sanatçılar, 7'den 70'e herkese viyolonsel, viyola, trompet, trombon, flüt gibi müzik aletlerini çalma fırsatı verince ortaya renkli görüntüler çıktı.
Opera, bale ve çok sesli müziği vatandaşlara sevdirmek, salona toplumun her kesiminden insanları çekmek amacıyla eğitim projesi başlatan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, Orkestra Müdür Yardımcısı Tarık Aydoğan, Şef Anıl Aydın, piyanist Irina Vitalina, Funda Hayfavi, Hasan Berk, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Hakan Bölükbaşı ve orkestra sanatçıları Tarsus İlçesi'ne bağlı Taşçılı Köyü'nee gitti. Burada Taşçılı İlkokulu geçen sanatçılar, okul bahçesinde eğitim etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte ilk olarak Şef Anıl Aydın anlatıcılığında Hakan Bölükbaşı sahne alarak, piyanist İrina Vitalina eşliğinde 'Girdim yârin bahçesine' adlı eseri seslendirdi.

EZAN ARASI VERDİ

Ardından Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, besteci Yalçın Tura'nın 'Sevmek nedir' adlı eserini seslendirirken, ezan okunmaya başladı. Ezanın okunduğunu duyan sanatçı eseri yarıda keserek bitmesini bekledi. Ezanın tamamlanmasının ardından Kağnıcı eserini yeniden seslendirdi. Daha sonra ise Funda Hayfavi 'Sabahın seherinde' ve Hasan Berk de Ali Baba ve Kırk Haramiler operasından Harami başı aryasını seslendirdi.

ENSTÜRMANLARI TANIDILAR

Mini konserin bitmesinin Orkestra Müdür Yardımcısı Tarık Aydoğan ve orkestra sanatçıları enstrümanların tanıtımını yaptı. Sanatçılar daha öğrencileri yanlarına davet edip sonra viyola, trompet, trombon, vurmalı sazlar, keman gibi müzik aletlerini enstrümanları tek tek denetip çaldırdı. Bazı minikler enstrümanları çalmakta zorlanırken bazıları da nefesli sazları çalmanın keyfini çıkarttı. Sanatçılar bununla kalmayarak etkinliği izlemeye gelen köylüleri de yanlarına alarak viyola ve viyolonsel çaldırmayı da ihmal etmedi.

Bu arada sanatçılar 10'ncü yaşına giren 4'ncü sınıf öğrencisi Mehmet Can Yağcı'ya da sürpriz yaptı. Yağcı'nın doğum günü olduğunu öğrenen orkestra sanatçıları, öğrenciyi yanlarına çağırarak, enstrümanlarla doğum günü parçasını çalarak unutulmaz bir an yaşatarak sevindirdi.

MİNİKLERE ÖZEL HEDİYELER

Etkinliğin tamamlanmasının ardından sanatçılar miniklere çeşitli hediyeler vermeyi de ihmal etmedi. Miniklere 6 futbol topu, kırtasiye, giyim eşyaları dağılırken okul kütüphanesi içinde temin ettikleri 200 kitabı da okul müdürü Adem Kara'ya teslim etti. Kiminin televizyon ekranlarında gördüğü gösterilerin, köy meydanında gerçekleşmesinden büyük bir keyif alan köylüler, unutulmaz bir gün yaşadı. Etkinliğe gösterilen ilgiden bir hayli memnun olan MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Engin, şunları söyledi:

"Bugün bizim için çok değerli bir gün. Sanatçı arkadaşlarımla ilkokulu ziyaret ettik. Çocuklarımız bizim için çok kıymetlidir. Hepsi, ülkemizin hazinesidir. Bu yüzden de onlar bizim geleceğimizdir. Bu nedenle de sanatı onların ayağına getirdik. Sanatçı arkadaşlarım onlara sesleri ve enstrümanları tek tek tanıttılar. Bizim de kurum olarak hedefimiz, 7'den 70'e tüm kitlelere sanatı yaymaktır. Bugün de bunu gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Herkese sanat dolu günler diliyorum." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.