Samsun'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Samsun'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
Samsun'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Samsun Bölge Liman Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Samsunum 1 Gemisi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

aa-20260701-41841702-41841697-samsunda-denizcilik-ve-kabotaj-bayrami-kutlandi.jpg

Daha sonra Samsunum 1 Gemisi ile Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı, Samsun Bölge Liman Başkanlığı, Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ve Samsun Gümrükler Muhafaza Müdürlüğüne ait tekneler ve balıkçı tekneleri denize açıldı. Samsun Bölge Liman Başkan Vekili Ahmet Turgay Okur, gazetecilere, Kabotaj Kanunu'nun 1926'da kabul edildiğini, kanunla Türkiye kara sularındaki yolcu ve yük taşımacılığı ile deniz ticaretinin Türk vatandaşlarına verildiğini söyledi.

aa-20260701-41841702-41841701-samsunda-denizcilik-ve-kabotaj-bayrami-kutlandi.jpg

Kabotajın kapitülasyonların kaldırılması sürecinin önemli kazanımlarından biri olduğunu vurgulayan Okur, etkinliğin de denizcilik camiasını bir araya getirdiğini dile getirdi. Okur, "Deniz polisi, Sahil Güvenlik, balıkçılarımız, kıyı emniyeti ve denizden ekmek yiyen, denize hizmet eden tüm katılımcılar hep birlikte sahadaydı." dedi.

aa-20260701-41841702-41841694-samsunda-denizcilik-ve-kabotaj-bayrami-kutlandi.jpg

Programa Vali Yardımcısı Abdulkadir Demir, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş ile davetliler katıldı. Programın sonunda Müftü Yardımcısı Hacı Kahraman tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri denize çelenk bıraktı.

aa-20260701-41841702-41841693-samsunda-denizcilik-ve-kabotaj-bayrami-kutlandi.jpg

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.