Kadın futbolunu temsil etmek çok kıymetli

Kadın futbolunu temsil etmek çok kıymetli
A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, “Kadın futbolunu en üst seviyede temsil etmek bizim için çok kıymetli. Ayrıca oyuncularıma C Ligi seviyesi yetmiyor. Biz, en iyi oyuncularla karşılaşmak istiyoruz” dedi.

Türkiye A Milli Kadın Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi play-out mücadelesinde 24 Ekim Cuma günü deplasmanda, 28 Ekim Salı günü ise İzmir'de Kosova ile oynayacağı maçların hazırlıklarına TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı kampla devam ediyor. 17 Ekim’de kampına başlayan ay-yıldızlılarda hedef Kosova maçlarını kazanarak Uluslar B Ligi’nde yoluna devam etmek. Ay-yıldızlıların oynayacağı iki karşılaşma öncesinde TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde medya günü düzenlendi. Medya gününde A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ile milli oyuncular yer aldı. 17 Ekim’de çalışmalara başladıklarını belirten Necla Güngör Kıragası, "İki periyot halinde kampımızı düzenledik. İlk periyotta uluslararası arenada oynadığımız maçların ritmi, şiddeti ve yüksek enerjili sekanslarını ligimizde yakalayamadığımız için özel antrenmanlar planladık. İlk etap bitti. İkinci periyodu taktiksel antrenmanlarla devam ettiriyoruz” diye konuştu.

"Rakibimize saygı duyuyoruz"
A Ligi’ne çıkmak için mücadele etmek istediklerini ifade eden Kıragası, "Çok önemli maçlara çıkacağız. Kosova, UEFA Uluslar C Ligi'ne düşmüştü. B Ligi'ne çıkmak için çok yoğun mesai harcadılar. Rakibimize saygı duyuyoruz. Kadın futbolundaki gelişimi bütün ülkeye göstermek için çabalıyorlar. Biz de C Ligi'nde 6'da 6 yaptık. B Ligi'ne çıktığımızda da ilk senede play-off oynadık. A Ligi'ne çıkmak için mücadele etmek istiyoruz. İki maçta da elimizden gelenin en iyisini yapıp, 29 Ekim'den önce bayramı ülkemizle kutlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Son 5 senede çok ciddi bir emek sarf ettik"
UEFA Uluslar B Ligi'nde futbollarını geliştirme fırsatı bulduklarını ve B Ligi’nin kendileri için kıymetli olduğuna dikkat çeken Necla Güngör Kıragası, “B Ligi'ndeki performans çok farklı. Biz, B Ligi'nde oynadığımız her maçta geçiş oyunu oynayabildik. B Ligi'nde kendi futbolumuzu da geliştirebildik. Bu yüzden B Ligi bizim için çok kıymetli. B Ligi'nde olunca, A Ligi'ne bir adım daha yaklaşıyoruz. Kadın futbolunu en üst seviyede temsil etmek de bizim için çok kıymetli. Ayrıca oyuncularıma C Ligi seviyesi yetmiyor. Biz, en iyi oyuncularla karşılaşmak istiyoruz. Ülkemizde erkek futbolu, 1923 senesinde başlamış. Aramızda 72 senelik bir fark var. Biz, bu farka rağmen son 5 senede çok ciddi bir emek sarf ettik. Oyuncularımın çoğu öğretmen. Çift işte çalışıyorlar. Bunun yanında bireysel idmanlarını yapıyorlar. Çok önemli kulüpleri temsil ediyorlar. Ayrıca milli takımı da en üst seviyede temsil etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.