İlkadım’da personel afetlere hazırlanıyor

İlkadım’da personel afetlere hazırlanıyor
Samsun İlkadım Belediyesi, kurum içi eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Olası afet ve acil durumlara karşı hazırlık seviyesini en üst düzeye çıkarmayı hedefleyen belediye, personeline yönelik "Temel Sivil Savunma Eğitimi" düzenledi.

Afetlere dirençli bir toplum ve bilinçli bir kamu personeli oluşturmak amacıyla harekete geçen İlkadım Belediyesi, AFAD ile önemli bir iş birliğine imza attı. Belediyenin Sivil Savunma Uzmanlığı birimi koordinesinde gerçekleşen eğitim programı, belediye hizmet binasındaki konferans salonunda yapıldı.

Uzman isimden hayati bilgiler
Programda, AFAD Samsun İl Müdürlüğü’nde görevli Sivil Savunma Uzmanı Bülent Ordulu eğitmen olarak yer aldı. Ordulu, belediye personeline sivil savunmanın temel prensiplerini, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış modellerini anlattı.

Bilinçli müdahale
Eğitimde, kriz anlarında paniği önlemek ve doğru müdahalede bulunmak için gerekli olan teknik bilgiler paylaşıldı. İlkadım Belediyesi yetkilileri, personelin afet ve acil durumlara karşı farkındalığını artıran bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirterek, katkılarından dolayı Sivil Savunma Uzmanı Bülent Ordulu’ya teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.