Balıkçılar av sezonu öncesinde son hazırlıklarını yapıyor

Balıkçılar av sezonu öncesinde son hazırlıklarını yapıyor
Samsunlu balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık avı sezonu öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor.

15 Nisan’da başlayan avlanma yasağının biteceği 1 Eylül’e sayılı günler kala Samsun Canik Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar hazırlıklara başladı. Kentte kayıtlı 502 gemi ve 4 bin 335 ruhsatlı balıkçı, bir yandan teknelerindeki eksikleri giderip bakım yaparken, diğer taraftan da ağları onarıyor. ‘Vira bismillah’ diyerek avlanmaya çıkacak olan balıkçılar yeni sezon için heyecanlı olduklarını ifade ediyor.

balikcilar-av-sezonu-oncesinde-son-hazir-872348-259072.jpg

Balıkçı Ayhan Köse, ‘Vira bismillah’ demeyi özlediklerini belirterek, "Canik Balıkçı Barınağı’nda sezon hazırlığımız tüm hızıyla devam etmektedir. Teknelerin bakımlarının çoğu bitti. Raspa, boya, ağ malzemelerinin onarım işlemlerinin büyük bir kısmını tamamladık. Sezonun başlangıcına kadar küçük işlerimiz kaldı. Onları da tamamlayacağız. İnşallah 1 Eylül’de ‘Vira bismillah’ diyerek denize açılacağız. Bu sene denizden bolca hamsi beklentimiz var. Bu sezon bütün vatandaşlarımız hamsiye doyacak" diye konuştu.

balikcilar-av-sezonu-oncesinde-son-hazir-872355-259072.jpg

"Umutla sezonun açılmasını bekliyoruz"
Yeni sezondan umutlu olduklarını ifade eden balıkçı Serkan Arslan ise "Sezonun son rötuşlarını yapıyoruz. Yeni ağlar yaptık. Umutla sezonun açılmasını bekliyoruz. Bu sene çok umutluyuz. Tecrübeli denizci arkadaşlarımız bu sene hamsi senesinin olduğunu söylüyor. Palamut sezonu başladı ve küçük kayıklar da boş dönmeye başladı. Ama hamsinin, istavritin, dip balıklar olan mezgitin ve barbun balığının daha verimli olacağından bahsediliyor. Biz de umutluyuz" dedi.

balikcilar-av-sezonu-oncesinde-son-hazir-872352-259072.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.