ZİYA YILMAZ HALKI TEHDİT Mİ EDİYOR?

ZİYA YILMAZ HALKI TEHDİT Mİ EDİYOR?
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, halk oylaması sonrasında Salıpazarı İlçesi’nde, halk oylamasında hayır oyu veren Avut Mahallesi sakinlerine karşı söylediği sözler üzerine bir değerlendirmede buludu.

20 SENEDE 20 KİLOMETRE YOL?
 Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, “ Sayın Başkan diyor ki, yol yaptık, neden hala evet oyu vermediler. Yahu, senin işin zaten yol yapmak. Başka işin var mı? Yok. Zaten başka bir iş yaptığın da yok. Bununla mı övünüyorsun? Peki, anlatalım. Salıpazarı Çarşamba yolunu en iyi biz biliriz. Milletin ne çileler çektiğini yakından biliyoruz. Daha düne kadar yollar köstebek yuvası gibiydi. Şimdi düzeldi mi? Görüyoruz ki, reklam faslına geçtiğinize göre yol bitmiş. El insaf, 20 yıldır belediye sizde. 20 yılda yapa yapa bir Salıpazarı yolunu yapmışsınız, bunu da sanki bir marifetmiş gibi anlatıyorsunuz. Marifet mi bu? 20 yılda, 20 kilometrelik yol yaptınız. Tebrik ediyorum sizi. Candan kutluyorum sizi. ‘Avut mahallesinden ne 7 Haziran’da ne 1 Kasım seçimlerinde ne de 16 Nisan referandumunda destek göremedik. Mahallelerine hizmet ettik diye bize daha az oy verdiler.’ diyorsunuz ya, bu bir referandumdu. Bu bir parti seçimi değildi. Avut Mahallesi’ni tehdit mi ediyorsunuz, anlamak isteriz. Yani, bizim dediğimiz çizgiye gelmezseniz biz işimizi biliriz mi demek istiyorsunuz, bunu açıklamak zorundasınız. Salıpazarı'nın Avut Mahallesi, bölgenin nadide mahallelerinden biridir. Her türlü hizmeti hak etmektedir. Sanki kendi kesenizden harcıyorsunuz. Sanki lütuf gösteriyor gibi tavır sergilemenizi anlamak da mümkün değil. Elbet yapacaksınız. Alevi, sünni, her kim olursa olsun bu vatanın asli yurttaşıdır. Siz işinizi yapacaksınız. Millete hizmet götüreceksiniz. Belediyeler birliği ile dünyanın çeşitli yerlerine gidiyorsunuz. Gittiğiniz yerlerde, halkı kendisine oy veren oy vermeyen; kendisini destekleyen desteklemeyen diye tasnif eden bir belediye başkanı var mı? Bu üslubu, nereden öğrendiniz bilemem ama insanların özgür iradeleri ile tercih yapma hakkı vardır. Siz hani diyorsunuz ya hizmet için geldik diye. O hizmeti milletin ayağına kadar götüreceksiniz, başka yolunuz yok. Hem, babanızın kesesinden harcamıyorsunuz. Harcadığınız, toplumun ortak ekonomisi. Herkesin olan parayı, herkes için harcamak zorundasınız. Size oy vermeyenlere daha çok yakınlık gösterin ki, hizmet için geldik sözlerinizin inandırıcılığı olsun. “ dedi.

OY TERCİHİNDEN DOLAYI KİMSEYİ YARGILAYAMAZSINIZ !
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, Van’a yaptığı yardımlarla ilgili konuşan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Aklıma geldiği için söylüyorum. Hatırlatmakta fayda var. Salıpazarı ilçesine üç kuruşluk iş yapmış olan Yılmaz, Van’a ne kadar yatırım yapıyor, sorun kendisi söylesin. Biz söylüyoruz, arada kaynıyor. Sorun lütfen kendisi söylesin. Samsun Belediyesi’nin Van’da işi ne? Varsa paran, Samsun halkının derdine derman ol. Bu nasıl bir politika? Sonra tutmuşsun, Avut Mahallesi bize destek olmadı diyorsun. Avut Mahallesi sakinlerini alınlarından öpmek lazım. Bir de, Salıpazarı’nda kişi başı milli gelir artmış demişsiniz ki, sizi bunun için de kutluyorum. Çünkü baktım ki kimse tepki göstermemiş. Salıpazarı halkı, ekonomik cendere içinde. İnim inim inliyor. Fındık üreticisi mutlu demişsiniz. Samsun’da yaşadığınıza inanmak zor. Fındık üreticisi, ekonomik anlamda parya durumunda. Eli ayağı bağlı, prangalı. Bu prangaların asli sebebi de yanlış AKP politikalarıdır. Sizi kim bilgilendiriyor ise, yanlış bilgilendiriyor. Elinize gelen bilgileri, ölçün tartın ve ondan sonra kamuoyu ile paylaşın. Bu yanlış politikalar, milleti sıkıntıya sokmuştur. Siz yerel hizmet unsurlarısınız. Öncelikli olarak Samsun’a hizmet vermek zorundasınız. Ne işiniz var Van’da? Trilyonlarca lirayı Van’a neden götürdünüz? Siz bırakın Samsun ve ilçelerini de; madem öyle, o kadar parayı döktüğünüz Van’dan hesap sorun. Van için referandum sonuçlarını sorgulayın. Yazıktır, günahtır. Belediyecilik bu değildir. Belediyecilik, o benden bu senden anlayışının korunacağı yer değildir. Yanlış yoldasınız. Yanlış yapıyorsunuz. Biz de uyarı görevimizi yapıyoruz. Uyarmaya da devam edeceğiz. Sizin gibi düşünmeyen insanların bu topraklarda yaşama hakkı yok mu? Kaldı ki, Türkiye’nin yüzde kırk dokuzu referandumda hayır oyu kullandı. Yani, ülkenin yüzde kırk dokuzunun nefesi ensenizde demektir. Öyle, elini kolunu sallaya sallaya bol keseden üfürmek ve insanları oy tercihlerinden dolayı yargılamak yok. “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum