ZEYBEK'TEN DİYANET'İN REFERANSI EMEVİ İDDİASI

ZEYBEK'TEN DİYANET'İN REFERANSI EMEVİ İDDİASI
CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek; "Müftülere yetki verilmemelidir‘’ dedi

Zeybek; "Bu çağda erkek üstünlüğü ile Emevi din yönetimi referanslarını temel alan Diyanet İşleri, ülkemizde Sünni Hanefi inancının yaşamsal ibadetlerini koruyan bir makamdır".


“YANDAŞ” YERİNE “VATANDAŞIN” HAKLARINI KORUYUN

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; TBMM Genel kurulunda 497 Sıra sayılı; Müftülere nikâh kıyma yetkisi veren, Nüfus Hizmetleri kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair torba kanun tasarısı üzerine söz alarak görüşlerini açıkladı

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek yaptığı açıklamada; ‘’ Vatandaşlık hizmetleri doğumdan ölüme kadar sürekli izlenmeli, gerekli kayıt ve istatiki verilerle sonuçlarına göre takip edilmelidir. Vatandaşların doğumdan ölüme kadar düzgün, rahat bir yaşam sürdürebilmesi başta hükümet olmak üzere hepimizin görevidir. Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri kanununda değişiklik yaparken vatandaşın hali nedir, geçimini nasıl sağlıyor? İşsiz insanlarımız iş bulabiliyor mu? Genç nüfus karamsarlığa düşmüş, Üniversite öğrencileri yurtların camlarından atlayarak intihar ediyorsa, umutlarını yitiren insanlar yaşamlarını sonlandırıyorsa bunların bir sebebi olmalıdır. Nüfus hizmetleri kanunlarında değişiklik yaparken 80 milyonu vatandaş olarak görüyorsunuz, iş ve paylaşım olunca yandaşları koruyorsunuz. Mevcut iktidarlarınız döneminde dilimize yerleşen önemli sözcüklerden birisi de “Vatandaş” yerine “Yandaş” sözcüğünü yerleştirdiniz. İş ve ihaleleri adrese teslim ediyorsunuz. İşe alımlarda getirdiğiniz mülakat yöntemiyle “yandaşın” işini kolaylaştırıp, vatandaşların haklarını başkalarına veriyorsunuz.Buradan 80 milyon insan duysun, Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri kanununda değişiklik yaparken bütün vatandaşlarımıza adil ve eşit yaklaşılsın. Yazılı sınavlarda sınavlar da üstün başarı gösteren insanların haklarını mülakatla yok etmeyin. Adam kayırmalarda unutmayın ki hakkını elinden aldığınız insan da bu ülkenin vatandaşı.Her türlü kamu görevini yaparken, vergi verirken, nüfusumuz 80 milyon, devletin olanakları, sosyal yardımları verirken, işe adam yerleştirmede bakanlıklarda “Yandaş- Vatandaş” ayırımı yapıyorsunuz. İnsanlarımız hükümetinizden ayrım yapmamasını bekliyor.’’dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BİR HUKUK DEVLETİDİR
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; ‘’Resmi nikâhla beraber, inanç ve kültürel olarak evlenecek kişiler, bilinen hoca, dede, seyit vesaire din adamlarının önünde iki kişinin anlaşarak, uzlaşmayı yerine getirerek karşılıklı olarak birbirlerine söz vermeleridir. Dinsel nikâhlar; insanın ahlaken, vicdani duygularıyla iki kişinin bağlılık yeminidir. İnsanın evliliği insanların dünyada bütünsel yaşamlarının bir arada yürütülmesidir. Hukuk devletlerinde resmi evlilik insanın dininden, ırkından bağımsız yurttaş hakkıdır. Resmi evlilikle kadının anayasal haklarının güvence altına alınması zayıf olanın korunması demektir. Evlilik bu dünya işi olduğuna göre bu dünyadaki işlerimizi hukuk çerçevesi içerisinde ele almalıyız.Kadının korunması bizim gibi ülkelerde çok önemlidir. Özellikle dini yaşamın içinde tutarak toplumumuzda ailede erkek baskısı, üstünlüğü mevcuttur. Sosyal yaşamda kadının resmi nikâhla elde ettiği haklarını korumak zorundayız.Cumhuriyetin temel niteliklerinde Türkiye cumhuriyeti laik bir hukuk devletidir. Herkes din, mezhep, ırk, siyasi düşünce, cinsiyet, felsefi inanç ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Bu çağda erkek üstünlüğü ile Emevi din yönetimi referanslarını temel alan Diyanet işleri, ülkemizde Sünni Hanefi inancının yaşamsal ibadetlerini koruyan bir makamdır.Ayrıca küçük yaşta evlilik ile kadının çalışması ve giyimine kadar “skandal” açıklamalar yapan Müftülere neden yetki verildiği zihniyetin geldiği sonuçtur. Müftülere yetki verilmemelidir. ‘’dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.