YÜZE GÖRE GÖZLÜK

YÜZE GÖRE GÖZLÜK
Yüzünüze Göre Gözlük Seçimi Nasıl Yapılır ?

Oval 
Oval yüz şekli  sorunsuz yüz şeklidir. Eğer siz de oval yüzlere mensupsanız şanslısınız demektir.  İyi de bir yerden başlamak lazım diyorsanız önceliği dikdörtgen ve kelebek şekilli gözlüklere verebilirsiniz. Oval yüzler genellikle küçük buruna, göze sahip olurlar. Bu yüzden güneş gözlüğünüzün büyüklüğünü çok abartmamanınızı tavsiye ederim.


Yuvarlak 

Yüz şekliniz yuvarlaksa geniş bir yanak bölgesine sahipsiniz. Alnınız ve çene bölgeniz ise dar ve kesinlikle sivri değil tam aksine çene ve alın bölgesinde de yusyuvarlak hatlarınız var. Güneş gözlüğünüzü seçerken dikkat etmeniz gereken husus gözlüğünüzün yüzünüzü daha uzun göstermesi ve yuvarlak hatlarınızı sertleştirmesi.
Yüz şeklinize uygun olan belirgin ve köşeli çerçeveler. Simsiyah renkte gözlükler ve “tortoiseshell” denilen üç renkli desenler yüzünüzü daha ince göstermenize yardımcı olacaktır. Geometrik şekilli gözlükler tam sizlik!

 Kare

Geniş bir alnınız, kare şeklinde ve geniş bir çeneniz varsa bu yüz şekline sahipsiniz. Zaten keskin hatlara sahip olduğunuz için yapmanız gereken güneş gözlüğünüzle yüz hatlarınızı biraz yumuşatmaya çalışmak ve alnınız ile çenenizi daha dar göstermek. Kenarları yuvarlatılmış gözlük çerçeveleri seçebilirsiniz. Yuvarlak ve oval şekilli gözlükler sizin için mükemmel! Yüzünüzün sert hatlarına vurgu yapacak olan geometrik şekillerden ve dikdörtgen çerçeveleri gördüğünüz anda kaçmaya başlayabilirsiniz.

Kalp

Kalp şeklinde bir yüze cuk oturan bir güneş gözlüğü bulmak biraz daha zorlayıcı. Öncelikle eğer geniş bir alına, geniş elmacık kemiklerine ve dar bir çeneye sahipseniz yüz şekliniz kalp demektir. Güneş gözlüğünüzden beklentiniz çene bölgenizi daha geniş göstermesi ve yüz şeklinizi baştan aşağı dengelemesi olmalı.Tam tersi üst kısmı ağırlıkta olan gözlük modelleri ise kaçınılması gereken. Ayrıca ince metal çerçeveler tercih etmenizi tavsiye ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.