YİNE GAZİ HASTANESİ YİNE BİR KAVGA !

YİNE GAZİ HASTANESİ YİNE BİR KAVGA !
Geçtiğimiz günlerde Gazi Devlet Hastanesinde hasta yakını ve hastane personeli arasında 'lavman' kavgası yaşandı.

Samsun'da yerel internet sitesi samsunetikhaber.net'in haberine göre, ağır sancı gerekçesiyle Süleyman Cumhur U. isimli vatandaş Cengiz Ş'nin yardımıyla Gazi Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne müracaat etmesi neticesinde yapılan muayene sonucu makattan lavman yapılması gerektiğine karar verilmesinin ardından hastanenin lavmanı hasta yakının yapması gerektiğini belirtmesi üzerine hastanede uzun süre tartışma yaşandı.

İŞLEMİ HASTA YAKININA HAVALE ETTİLER
Hasta yakını Cengiz Ş., "Hastamızın muayene edilmesinin ardından makattan lavman yapılmasına karar verildi. Bu işi benim yapmam gerektiği ve etrafın pislenmemesi için bu işi tuvalette yapmam gerektiğini belirttiler. Kendilerine sağlık görevlisi olmadığımı benim o işten ne anlayacağımı bunun için uzman birilerinin gerektiğini belirtmeme rağmen lavman işini yapmaya yanaşmadılar" dedi.

'BU BENİM İŞİM Mİ?'
Hasta ile ilgilenilmemesi üzerine hastanedeki o saatte en yetkili kişinin yanına giderek sert şekilde olayı anlattığını kaydeden hasta yakını, "Ben sağlık eğitimi alan biri değilim. Ne anlarım lavman işinden. Az sokarım, çok sokarım. Bu benim işim mi? Hastane personeli hastalık mı seçiyor? Bu işin arkasını bırakmam. İşinizi yapın" şeklinde çıkışlar yaptığını ve hastanın hastaneye girişinden yaklaşık 2 saat sonra yaşanan sert tartışmalar neticesinde hastane personelinin hastaya makattan lavmanı yaptığını öne sürdü. 

'SESİMİZİ ÇIKARMASAK BİZE YAPTIRACAKLARDI'
Hasta yakını Cengiz Ş., "Gazi Devlet Hastanesi'nde yapılan bu uygulamaya bir anlam veremedim. İnsanın sinirleriyle oynamaktalar. Vatandaş lavman işinden ne anlar. Saatlerce hastanede tartışmak zorunda kaldık. Eğer sesimizi çıkarmasaydık, kendi yapmaları gereken işi hasta yakınına yaptırmaya kalkacaklardı. Böyle rezillik olabilir mi? İşini yapmayan personele gerekli ceza yaptırımlarının hastane yönetimi tarafından uygulanması gerekmekte. Hastane personeli hastalık mı seçiyor. Ne yani ben ateş ölçer, tansiyon bakarım ama lavman yapmam mı demek istiyorlar" eleştirilerinde bulundu. 
Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum