YILSONU SERGİSİNE YOĞUN KATILIM

YILSONU SERGİSİNE YOĞUN KATILIM
3 BİN 404 KURSİYERE BELGE VERİLDİ

Canik  Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2017-2018 öğretim yılında açılmış olan kurslara katılan kursiyerlerin ürettiği el sanatları, giyim, ebru, resim, cezaevindeki kursiyerlerin  yapmış olduğu el sanatları ve engelli kursiyerlerin çalışmalarından oluşan sergi, vatandaşların yoğun ilgisiyle Canik Cimnastik Salonunda açıldı.

Sergininin açılışında konuşan Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, halk eğitimi merkezlerinin toplumda eğitimin tabana yayılması ve becerilerin artırılması konusunda önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.Müdür Güleroğlu, "´Eğitim faaliyetlerimiz her zaman her yerde´ eğitim parolası ile merkez binamızda, okullarımızda ve ilçemizdeki Belediye ve STK’larla  iş birliği halindeyiz" dedi. 

3 BİN 404 KURSİYERE BELGE VERİLDİ
Eğitim ve öğretim yılında okuma yazma öğretimi, meslek kursları ve sosyal kültürel kursları olarak 712 kursun açıldığını işaret eden Müdür Güleroğlu,” Bu kurslarımıza 10 bin 457 vatandaşımız katılmış olup tamamlanan kurslarda başarılı olan 3 bin 404 kursiyere belge verildi Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenmeye katılmaları için fırsat sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
KATILARAK BİLGİLERİMİZİ GÜNCELLEMELİYİZ
Canik Kaymakamı Sayın İlhan Turgut açılışta yaptığı konuşmada”,  Günümüzde halk eğitiminin önemi giderek artmaktadır. Her şey ve her bilgi hızla değişiyor. Bizler de bu değişimden geri kalmamak için yeni eğitimlere katılarak bilgilerimizi güncellemeliyiz. Canik te halk eğitim kurslarına olan yoğun ilgi ve katılımdan son derece mutlu oluyoruz. Çalışmalarda katkısı olan ve emeği geçenleri kutluyorum” şeklinde konuştu. 

ACILAN KURLARI DEŞTEKLİYORUZ
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Yetik ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, yaptıkları konuşmalarda yaygın eğitimin önemini vurgulayarak, vatandaşlarımızın kurslara daha fazla katılarak, mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemelerinin önemini dile getirdiler. Yabancılara Türkçe Öğretimi kursuna katılarak okuma yazmayı ve Türkçeyi öğrenen Suriyeli sığınmacı kursiyerin İstiklal Marşımızı okuması ve 80 yaşında teyzenin okuma yazmayı öğrenerek “okumak gerek” şiirini okuması katılımcılar tarafından coşkuyla alkışlandı.

KATILIM BELGELERİ VERİLDİ
Canik Kaymakamı İlhan Turgut,İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Yetik ve  protokol üyeleri tarafından okuma yazma ve yabancılara Türkçe Öğretimi kursunda ve diğer kurslarda başarılı olan kursiyerlerden bazılarına temsili kurs bitirme belgeleri ile, spor kurslarında dereceye giren sporculara madalya takdimi yapıldı.  

HEP BİRLİKTE SERGİYİ GEZDİLER
Açılısı   yapılan  sergiyi Canik Kaymakamı İlhan Turgut,Canik İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk,İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Yetik, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hanife Öztürk Erdin, Celalettin Sula, Hüseyin Aksakal, Şube Müdürü Mecit Kepenek, Mustafa Kaplan, Bakiye Usta , Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu ,İlçe daire müdürleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları hep birlikte sergiyi gezdiler. Serginin gezilmesinde ziyaretçilere, halk eğitimi merkezi müdürü öğretmenler ve kursiyerler tarafından çalışmalar ve ürünler hakkında bilgiler verildi. Sergilenen çalışmalar tüm ziyaretçiler tarafından çok beğenildi ve emeği geçenlere teşekkür edilerek, başarılarının devamı dileklerinde bulunulurdular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum