Yetkili Mühendislik Firması ve aboneler birlikte hareket etmeli

Yetkili Mühendislik Firması ve  aboneler birlikte hareket etmeli
SAMGAZ lisans bölgesinde doğal gaz arzı; güvenli bir kullanımın temin edilebilmesi amacıyla, ilgili mevzuat kapsamında belirlenmiş bir süreç ve teknik şartnameler dahilinde sürdürülmektedir.

Doğal gaz işlemlerinin süreçleri ile ilgili olarak SAMGAZ Genel Müdürü Sn.Yılmaz Kolsan tarafından yapılan açıklamada; öncelikle SAMGAZ’a bağlantı anlaşması başvurusu yapılması, yapılan başvuru ile birlikte yine SAMGAZ tarafından yetki verilmiş iç tesisat firmalarına başvuru yapılarak, doğal gaz tesisatının projelendirme işlemlerinin yapılması gerektiği, yetkili firma tarafından hazırlanan projenin SAMGAZ’a sunulması ile incelemeler yapılarak proje onayı gerçekleştirildiği bildirilmiştir.

Kolsan “Proje onayı akabinde, tüketime uygun güvence bedeli ödemesiyle birlikte Abonelik Sözleşmesi imzalanarak; tesisat kontrol ve gaz arzı için randevu talebi ile gaz açma işlemi gerçekleştirilmekte ve doğal gaz kullanımı başlamaktadır. Sürecin her aşamasında SAMGAZ, Yetkili Mühendislik Firması ve aboneler birlikte hareket etmek durumundadır. Aksi halde herhangi biri tarafından sebebiyet verilen bir gecikme, tüm süreci olumsuz etkilemektedir” dedi.

Kolsan “Bazı medya organlarında, İlkadım ilçesi Çay Mahallesi TOKİ Konutlarının doğal gaz arz süreci ile ilgili olarak şirketimizden bilgi alınmadan kaleme alınmış; doğru bilgiden yoksun, yayıncılık ilkelerine uymayan ve dolayısıyla ilgili vatandaşı da yanlışa sevk eden son derece müessif, izahtan vareste haberleri üzülerek okuyoruz” dedi.

Çay Mahallesi TOKİ bizzat takip edilen bir proje

İlkadım ilçesi Çay Mahallesi TOKİ konutları ile ilgili bilgi veren Kolsan “18 Blok kaydı sistemimizde mevcut olup, bütün binaların kolon hattı kontrolleri yapılmış ve doğal gaz arzı sağlanmış; dairelerde ocak ve şofben için doğal gaz kullanımı başlatılmıştır. Ancak merkezi sistem kazan daireleri için 22.11.2018 tarihi itibariyle sadece 6 Blok için kazan dairesi projesi tarafımıza sunulmuş ve onaylanmıştır. Gaz açma işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için, Bina yönetimi tarafından abonelik sözleşmesi işlemlerinin yapılması ve Yetkili Mühendislik Firma tarafından teknik sürecin tamamlanıp gaz açılması için randevu talep edilmesi gerekmektedir. 22.11.2018 tarih itibariyle itibariyle 6 Blok için abonelik sözleşmesi yapılmış olup; yönetim yetkilisi yetkili firmaya yönlendirilmiştir” dedi.

Kolsan bu süreçte SAMGAZ’ın; müteahhit firma yetkilileri, yetkili firma ve yönetim yetkilileri ile düzenli ve sürekli bir iletişim halinde olduğunu, bina sakinlerinin iç tesisat projeleri, abone numaraları ve diğer abonelik işlemlerinde yönetim desteği ile gerekli bilgilendirmelerin kısa mesaj marifeti ile yapıldığını, konuyu bizzat takip ettiklerini belirtti.

Can ve mal güvenliği çok önemli

Kolsan “SAMGAZ tarafından doğal gaz arzının güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla teknik ekiplerimiz titizlikle çalışmaktadır. Yapılan çalışmalardaki titizlik, her şeyden önce abonelerimizin can ve mal güvenliği içindir. Kaliteli malzeme ve vasıflı insan kaynağı ile sorunsuz hizmet için çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve her geçen gün daha da gelişerek sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.