YENİ NESİL EĞİTİM ÖĞRETİM MODELİ SAMSUN’DA

YENİ NESİL EĞİTİM ÖĞRETİM MODELİ SAMSUN’DA
Samsun'un İlkadım İlçesi’ndeki  Kubilay ilköğretim okulu, ulusal öğrenme laboratuvarına dahil oldu. Kökçüoğlu Mahallesi’nde bulunan okulda eğitim gören öğrenciler, artık yeni nesil öğrenme modelleri ile eğitim alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı (Future Clasroom Lab) FCL, Türkiye ekibine müracaatını yapan Kubilay İlköğretim Okulu, Brüksel Avrupa Okul Ağına akreditasyonu sağladıktan sonra Ulusal Öğrenme Laboratuvarına katıldı. 

SAMSUN’DA BÜYÜK BAŞARI SAĞLADILAR
Samsun’un İlkadım İlçesi’nde bulunan Kubilay İlköğretim Okulu’nda proje dahilinde, yazılım ve kodlama, tiyatro ve drama atölyesi, çok amaçlı toplantı salonu, geleceğin sınıfı laboratuvarı (FCL), zeka oyunları, botanik, zenginleştirilmiş kütüphane, ahşap doğrama, görsel sanatlar, müzik, oyun ve spor, anfi tiyatro, temasız oyun sahası, çocuk oyun bahçesi, hobi bahçesi, basket ve futbol oyun alanı gibi 18 adet tasarım ve beceri atölyesi açıldı.2019-2020 eğitim öğretim yılında sınıf öğretmeni Cihan Barış öncülüğünde başlayan projenin finansmanı, okul müdürü Mehmet Koca’nın çabalarıyla, gönüllüler tarafından sağlandı. Projenin velilere düzenlenen seminer ile anlatıldığını ifade eden okul Müdürü Koca, FCL laboratuvarında 6 öğrenme alanı oluşturduklarını bu alanların 26 öğrenci tarafından kullanıldığını söyledi. 

İKİ OKULDAN BİRİ OLMA ŞANSINI YAKALADI
Finansmanı tamamıyla okul idaresinin desteği ve gönüllü bağışlarla yürütülen Geleceğin Sınıfı Laboratuvarı (Future Clasroom Lab)’ndan Dünya’da 25, Türkiye’de 12 adet bulunuyor. Kubilay İlköğretim Okulu’da Türkiye genelindeki ilkokul düzeyinde bulunan iki okuldan biri olma şansını yakaladı. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, projenin başladığı tarihten itibaren okulu sıklıkla ziyaret ederek, hem projeye emeği geçenlere teşekkür etti, hem de her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini ifade etti.
Köksal ÖNER
yeni-nesil-4.JPGyeni-nesil-5.JPGyeni-nesil-6.jpgyeni-nesil-7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.