KEŞİF KAMPÜSÜ AÇILIYOR

KEŞİF KAMPÜSÜ AÇILIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Samsun Keşif Kampüsü”, 8 Nisan Cumartesi günü itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Başkan Mustafa Demir, “Bir bilim yuvasını daha hizmete açarak geleceğin mucitlerini yetiştirmeye başlayacağız. Çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim noktasında her türlü imkanı sağlamak için büyük gayret içindeyiz” dedi.

Geleceğin teknolojilerini üretecek çocukların bilimle iç içe olup bilgiye dayalı sistemlerle eğitilmelerini hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum ilçesi Emek Park’ta inşa ettiği Samsun Keşif Kampüsü 8 Nisan itibariyle hizmete açılacak. T3 Vakfı ile yapılan iş birliği kapsamında eğitim programları oluşturulan Samsun Keşif Kampüsü’nde eğitim alacak öğrenciler yapılan sınavla belirlendi. Girdikleri sınavı başarı ile tamamlayan 9 - 11 yaş gurubundaki 650 öğrenci Keşif Kampüsü’nde eğitim alacak. Eğitim çalışmaları için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi’nin de destek verdiği Samsun Keşif Kampüsü’nde matematik, fizik, astronomi uzay ve havacılık, teknoloji, kimya ve insan bilim, doğa, kişisel gelişim, destekleyici eğitim, girişim, üretim ve dene yap atölyesi ile bunlara ait keşif alanları olacak. Ayrıca TEKNOFEST odası, öğretmenler odası, yönetici odası, halkla ilişkiler departmanı, satış alanı, danışma, kafeterya ve mescitler de yer alacak. Öğrenciler, 2 yıl süresince toplam 284 saatlik eğitim alacak.

‘FARK YARATACAK’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun için önemli bir eğitim yatırımının daha hizmete girdiğini söyleyerek “Yapılan sınava katılıp başarı elde eden öğrencilerimiz heyecanla Samsun Keşif Kampüsü’nün açılmasını bekliyordu. 8 Nisan itibariyle hizmet vermeye başlıyor. Bir bilim yuvasını daha hizmete açarak geleceğin mucitlerini yetiştirmeye başlayacağız. Eğitim anlamında çok farklı bir noktaya doğru ilerliyoruz” diyerek, “Fark yaratacak bir eğitim tesisi burası. Bu şehir her şeyin en güzeline layık. Çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim noktasında her türlü imkanı sağlamak için büyük gayret içindeyiz. Attığımız her adımı onların eğitim alanında çağın gereklerini yakalayan değil ilerisine geçen bir düzeye ulaşmalarını sağlamak için atıyoruz” diye konuştu.

HEYECANLA BEKLİYORLAR
Vatandaşlar da Samsun Keşif Kampüsü’nün açılışını heyecanla bekliyor. Can Berk Şenoğlu, “Çok güzel bir proje. Gençler, çocuklar erken yaşta bilimle tanışacak. Buna katkı sunan herkese çok teşekkür ederim” dedi. Ahmet Emre Gümüş ise, Samsun Keşif Kampüsü’nün açılmasını heyecanla beklediklerini belirterek “Gençler için, çocuklar için çok iyi olacak. Bu tür yatırımların yapılmasını çok önemsiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.