Yeni Bir Türkiye Hikâyesi Başladı

Yeni Bir Türkiye Hikâyesi Başladı
FETÖ’nün saldırısının piyasalara etkisinin son derece sınırlı olduğunu belirten Azimut Portföy Genel Müdürü Murat Salar, “Yeni bir Türkiye hikâyesi başladı. Türkiye için çok değil çok çok olumluyuz” dedi

FETÖ'nün halk tarafından sokakta püskürtülen 15 Temmuz darbe teşebbüsü, 5 kıtada faaliyet gösteren 45 milyar dolarlık varlık büyüklüğüne sahip İtalyan kökenli Azimut Group'un, Türkiye'deki stratejisinde 'milim' değişikliğe neden olmadı. Azimut'un Türkiye'deki iştiraki Azimut Portföy'ün genel müdürü Murat Salar, hain kalkışmanın Türk finans piyasaları üzerindeki etkisinin son derece sınırlı olduğunu söyledi.
OLUMLU ALGI HER GEÇEN GÜN ARTACAK
Bu denli büyük çapta bir kalkışmanın akabinde dahi Türkiye'de hiçbir suretle likidite problemi olmamasının, herkesin tasarruflarına ulaşmasının ve borsanın açık olmasının Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunun ve mülkiyet hakkına azami hassasiyeti gösterdiğinin en önemli kanıtı olduğuna işaret eden Salar, "Milletimizin bu menfur olay karşısında kararlı duruşu, algının her geçen gün olumluya dönmesindeki en önemli parametre. Kısa vadedeki dalgalanmanın her hafta azalacağını, orta ve uzun vadede ise Türkiye'ye yönelik olumlu algının her geçen gün artacağına inanıyoruz" dedi. Dünya genelinde likiditenin bu denli bol olduğu bir dönemde, Türk varlıklarındaki gelinen seviyenin yatırım açısından son derece cazip olduğuna dikkat çeken Salar, "Tüm dünyaya birlik beraberlik mesajı veren Türkiye'nin varlıkları cazip seviyelere gerilemişken dünya genelinde 10 trilyon dolar tutarındaki tasarrufun negatif getiri ile taşınıyor olması sürdürülebilir değil. Biz tüm dünyaya seslenerek Türk varlıklarının yatırım yapmak için son derece cazip seviyelerde olduğunu belirtiyoruz. Yeni bir Türkiye hikâyesi başladığına inanıyoruz" diye konuştu. Salar, Türk piyasalarının tarihi bir fırsat sunduğunu bildirerek, "Yeni bir Türkiye hikâyesinin yakın zamanda başlayarak dünya genelinde konuşulacağı ve pozitif fiyatlamaya döneceği bir dönemin eşiğindeyiz. Türkiye için, çok değil çok çok olumluyuz" dedi.
TÜRKİYE'DE BÜYÜMEYE DEVAM
Grubun Türkiye'ye bakışını da aktaran Salar, "Yönetim Kurulu Başkanımız Pietro Gulliani geçtiğimiz hafta sonu, Azimut Group'un Türkiye'deki stratejisinde hiçbir değişim olmadığını teyit etti. Biz Türkiye'de büyümeye devam edeceğiz" dedi. S&P'nin not indirimini de değerlendiren Salar, "Hiç bir teknik değerlendirme ve rasyonel görüşe dayanmıyor. Bu kadar kısa sürede, henüz şehitlerin cenazeleri toprağa karışmamışken yapılan analiz objektif olamaz. Piyasa da bu yorumu dikkate almadı" dedi.
HALK BİRBİRİNE KENETLENDİ
Hain saldırının Türk halkının birbirine kenetlenmesini sağladığının altını çizen Murat Salar, "Sadece tankların önünde değil finansal piyasalarda da dirayetli bir duruş sergilendi. Yerli yatırımcılar 10 milyar dolarlık döviz satıp TL'ye geçti" diye konuştu. Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.