“Yaşanacak bir TÜRKİYE”

“Yaşanacak bir TÜRKİYE”
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,CHP’nin tek başına iktidarı için yurttaşlarla buluşmalarına ara vermeden devam ediyor.

Beraberindeki partililerle birlikte Atakum ilçesinde demokratik kitle örgütleri ve esnaf ziyaretleri yapan Zeybek, seçim vaatlerini açıkladı, seçimde desteklerini istedi.

Burada yaptığı konuşmada, AKP’nin son 12 yılda anti demokratik uygulamalarla, Türkiye’de baskı ve korkuyu hakim kıldığını belirten Zeybek, “01 Kasım seçimleriyle CHP’nin tek başına iktidara gelmesiyle, sahte ampulü patlatacağız, AKP’nin korku imparatorluğunu yıkacağız.

Ülke olarak geldiğimiz nokta, çok ama çok tehlikeli bir nokta. 12 yıllık kötü, antidemokratik yönetim sonunda, 01 Kasım Genel Seçimleri, AKP için neredeyse bir ölüm-kalım savaşı haline geldi. Ortada o denli büyük haksızlık, hukuksuzluk, yolsuzluk  ve benzeri iddialar var ki, iktidarın kaybedilmesi, iktidardaki pek çok kişi için bir felaket olacak. İktidarla ilişki içinde olan hemen hemen her kademedeki politikacı ve bürokrat  “iktidarı kaybetmemek için “ elinden gelen herşeyi yapacak gibi görünüyor. 07 Haziran seçim sonuçlarıyla,  AKP iktidarı paylaşmak istemeyen, uzlaşmaz tavırlarıyla, ülkemize hem ekonomik hem de sosyal, siyasal ve gündelik yaşamda insanlarımıza inanılmaz bedeller ödetiyor . Adeta biz yoksak, terör var kaos var diyerek halkımıza gözdağı vererek, onları umutsuzluğa sevk etmeye çalışıyor. İktidar ve emrindeki yandaş medya, toplum üzerinde inanılmaz baskı uygulayarak, “seçimi kaybetmeyiz, seçimi kaybetsek de iktidardan gitmeyiz” propagandası yaparak algı operasyonu yapıyor. İktidar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilini 4  güne çıkarmakta, muhalif insanlarımızı sandıktan uzaklaştırarak, oy kullanmalarını engellemeye çalışmaktadır. Son dönemde, şişirilmiş kamuoyu anketleri ile AKP tek başına iktidara gelecek gibi gösterilmeye çalışılıyor ki muhalif seçmen sandıktan umudunu kessin ve oy kullanmaya gitmesin istiyorlar.

07 Haziran seçim sonuçlarıyla gerileme sürecine giren AKP, artık çöküş döneminde. AKP’nin çöküşü milletimizin kurtuluşu olacaktır. Eski TBMM Başkanı Sayın Bülent  Arınç’ın bugün televizyonda yaptığı itiraflar AKP’nin çöküş sürecinde olduğuna en büyük işarettir. TRT’den sorumlu Bakan olarak, TRT’de programlara çıkarılmadığı, kendisine ambargo uygulandığını belirtmesi, yaşadığımız dönemin sansürcü, baskıcı ve antidemokratik özelliğine en büyük içten gelen itiraflardandır.

Toplumun esnaf, sanayici, öğrenci, çiftçi, emekli ve işçi tüm kesimlerinin korkutulmaya, sindirilmeye çalışıldığı, muhalif tüm seslerin susturulmaya çalışıldığı bugünlerde, öncelikle biz CHP’liler cesur olmalı ve direniş sergilemeliyiz. Umudumuzu kaybetmeden, sandıklara sahip çıkmalı ve herkesi temel vatandaşlık görevi olan oy kullanmaya davet etmeliyiz. Bir oy bile çok değerli.”

Konuşmasında ekonomik sorunlara da değinen Zeybek, “Son 12 yılda üreten ekonomi yerine kurulan inşaat ekonomisi ile sadece yandaş müteaahitlerin zengin edildiğini, esnaf, emekli, memur, işçi, çiftçi kesimlerinin ise borç içinde yüzdüğünü ve Türkiye’de yoksulluk sınırı altında yaşayan 17 milyona yakın insan olduğunu belirten Zeybek, AKP, yoksulluğu sona erdirmeye değil, geliştirdiği sosyal yardım sistemi ile yoksulluğu derinleştirip kendine bağımlı minnet toplumu oluşturmanın derdinde .Ülkemiz her 10 emekliden 9’unun mutsuz olduğu, emekli aylık gelirlerinin enflasyon ile pula döndüğü bir ülke. AKP iktidarında, her 5 gençten 1’i işsiz. Esnafımızın, kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle, iki yakası bir araya gelmiyor. Atanamayan genç öğretmenlerimiz, ailelerin ve gençlerin hayallerini karartıyor.İşsizler iş bulmakta, işi olanlar her an işini kaybetme korkusuyla yaşamaktadır. Taşeronlaşma ile emek piyasası parçalanmakta, emek sömürüsü tırmandırılmaktadır.Adaletin hassas terazisi artık, adil şekilde tartmıyor. Toplumun hukuka ve adalete olan güveni derinden sarsılmıştır.

CHP olarak 07 Haziran Yaşanacak Bir Türkiye Programımızdaki seçim vaatlerimizin, diğer partiler tarafından da taklit edilerek kullanılması ne kadar doğru bir seçim beyannamesi ortaya koyduğumuzu göstermektedir. Kaynakları nereden bulacaksınız diye eleştirilen seçim beyannamemiz şimdi AKP tarafından taklit edilerek kullanılmaya başlandı.

Zeybek, CHP iktidarında esnafıyla, çiftçisiyle, emeklisiyle, memuruyla, öğrencisiyle toplumun tüm kesimlerinin rahat bir nefes almaya başlayacağını belirtti. İktidar olunca, sorunları hızlı bir şekilde çözecek, yandaş için değil, vatandaş için nasıl hizmet edilir göstereceğiz. İktidarımızın ilk 100 günü içerisinde, emeklilerimize, Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilerden alınan ilaç ve katılım payı kalkacak. Asgari ücret aylık net 1.500 TL’ye yükseltilecek. Aile sigortası uygulaması ile hiçbir hanenin geliri aylık 720 TL’nin altında olmayacak. Esnaflarımız, ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanacak. Sorunlu hale gelen kredi kartı ve bireysel kredilerin, faiz borçlarının en az %80’i silinecek.

01 Kasım 2015 seçimleri, Cumhuriyetimiz ve çocuklarımızın geleceği açısından büyük önem taşıyor. Seçim sonuçlarıyla birlikte CHP, tek başına iktidara gelecek ve halkımızın özlemle beklediği refahı, huzuru, hukuka duyulan güveni ve sosyal adaleti tesis edecektir. Vatandaşlarımızdan ısrarla isteğimiz, oylarını kullanmaları ve sandığa ve demokrasi mücadelesine sahip çıkmalarıdır diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum