Yaratıcılıklarını keşfettiler

Yaratıcılıklarını keşfettiler
Türkiye'de 2007 yılından beri eğitimin niteliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan Çelikel Vakfı, öğrenci, öğretmen ve velilerin kişisel, sosyal, akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla çıktığı yolda eğitim faaliyetlerine devam ediyor.

Çelikel Vakfı, ''Geniş Açı Yaratıcı Gelişim Programı'' kapsamında Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde ''Sanat Haftasonu'' etkinliği gerçekleştirdi.

Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler değişik alanlardaki atölye çalışmalarıyla, sanatsal becerilerini keşfetme ve yaratıcılıklarını sergileme imkanı buldu. Sanatçılar İbrahim Tapa, Derya Kılıç, Senem Demirhan ve Melahat Mersinli tarafından yürütülen etkinliğe katılan öğrenciler ilk etapta heykel, kağıttan süslemeler, kukla, fotoğraf, ebru, karikatür konusundaki dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin görsellerini izleyip bilgi edindi, sonra bu yönde çalışmaları kendileri yaptı. Öğrencilerin okul koridorlarını renklendiren çalışmaları, yıl boyunca Samsun Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde izlenebilecek. Pilot uygulaması 2010-2011 eğitim öğretim yılında Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen Geniş Açı Programı, 2011-2012 eğitim öğretim yılında Samsun'a ilave olarak İstanbul'da Ümraniye Anadolu Lisesi'nde de uygulanacak.DENGE/EĞİTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.