YANGIN ÇIKSA YANDIK

YANGIN ÇIKSA YANDIK
Samsun Büyühşehir Belediyesi tarafından cadde kenarlarına konulan parkteklerden dolayı sürücüler çareyi araçları ara sokaklara park etmekte buldu

Ara sokakları tıklım tıklım dolduran araçlar olası bir felakatte büyük sorun çıkarması mahalle sakinlerini korkutmaya başladı.

Samsun Büyükşehir  Belediyesi tarafından uygulamaya konulan parktekler uzun süredir mahkeme davaları ve muamma sorularla boğuşmaya devam ediyor. Samsun’un bir çok işlek caddesi Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yoluyla otopark işletilmek üzere özel bir firmaya verildi. İhaleyi kazanan firma, sabah saat 09.00’dan akşam saat 19.00’a kadar belirlenen park alanlarını kullanan araçlardan ücret alıyor.

HEM SÜRÜCÜ HEM MAHALLE SAKİNLERİ İSYAN ETTİ
Samsun'da uygulamayan konulan parkteklerden dolayı ara sokaklar adeta ücretsiz otopark alanına döndü. Bu durum, hem yayaları hem de yoldan geçmesi gereken diğer araçları zora sokuyor.  Ara sokaklarda yolun darlığından dolayı yayalar park edilen araçlara isyan etti. Kaldırımlara ve caddenin sağlı sollu iki tarafına park edilen araçların sahipleri ise parkomat uygulamasına isyan ediyor. Park eden araç sahipleri, "Verdiğimiz vergiler ile yapılan yollara ücret ödüyoruz" dedi.

ÇIKACAK BİR YANGIN FELAKET OLUR
Vatandaşlar ara sokaklar park edilen araçlardan dolayı olası bir felakette itfaiye ekiplerinin veya ambulansların olay yerine nasıl intikal edeceğini soruyorlar. Olay bu duruma geldiğinden ötürü tedirgin vatandaşlar ise yetkililere seslenerek çözüm yolu istedi. Ara sokaklar park edilen araç sahiplerine ulaşmak ise adeta zulüm oluyor. 

MÜDÜR GÜRCAN'IN AÇIKLAMASI SINIFTA KALDI
Parktek Şirketi ise sürücülerden ücret alamadığından dolayı Parkometrelere bu uygulamanın yasal olduğunu belirten gazete kupürleri yapıştırmaya başladı. Parktek Genel Müdürü Ömer Gürcan, parkomat uygulamasının başlaması ile birlikte Samsun'da parkomat cihazlarının bulunduğu caddeler daha düzenli olduğu için trafik akışı da buna paralel olarak rahatlamıştır diye konuşmuştu. Fakat ara sokaklarda park sorunu Müdür Gürcan'a en büyük cevap oldu. Bazı sürücüler ise bu durumu şöyle dillendirdi: " Öyle gazete kupürlerine sığınıp parkmetrelere örtü yapmakla, zeytinyağı gibi üstü çıkmakla olmuyor; sorunu çözmek önemli. Yoksa biz de buralara park etmekten memnun değiliz"

 Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum