VİRA BİSMİLLAH!

VİRA BİSMİLLAH!
Samsun'da yılda 50 bin ton balığın avlandığı, 100 bine yakın insanın ekmek yediği balık sektörü, Vali Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile birlikte sezonu törenle açtı.

100 BİN KİŞİYİ ETKİLİYOR
Samsun'da 5 balıkçı barınağında 630'a yakın balıkçı teknesi bulunduğunu, 3 bin 500 ruhsatlı balıkçının faaliyet gösterdiğini aktaran Kaymak, şunları kaydetti: "Samsun balıkçılıkta önde gelen illerimizden biri. Balıkçılık yıllık olarak 17-18 milyon avro ekonomiye katkı sağlamaktadır. Samsun'un önemli alanlarından biridir. Bu sektörde 100 bin insan ekmek yiyor. Samsun balıkçılıkta önde gelen illerimizden biri. Biz de bu sektörü çok önemsiyoruz. Balıkçılık sezonunu açmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz." ifadesini kullandı.

manset-3-007.jpg

SAMSUN İLK SIRALARDA
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun da katıldığı açılışta konuşan Mustafa Demir, şunları söyledi: "Samsun rakamsal olarak Türkiye'nin balık ihtiyacının 5'te 1'ini gerçekleştiriyor. Şehrimiz, balık sanayisinde de gün geçtikçe gelişiyor ve adından söz ettirmeye başlıyor. Su ürünleri ihracatında Samsun, ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. Bilinçsiz ve vahşi avlanmadan kaçınmamız lazım. Vira bismillah diyerek açtığımız yeni av sezonunun balıkçılarımız bolluk ve bereket getirmesini Rabbimden diliyorum." dedi.

manset-4-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.