Vergi Yapılandırması İçin Son Tarih Belli oldu

Vergi Yapılandırması İçin Son Tarih Belli oldu
Terme Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamada resmi gazetede yayınlanan Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun ile alakalı son günün 31 Temmuz olduğu belirtildi.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun kapsamında vatandaşlar 31 Mart öncesine ait vergi borçlarını yapılandırma imkânına kavuştu.

Vatandaşların Terme Belediyesine ait borçlarının yapılandırılması için son tarihin 31 Temmuz olduğunu Hatırlatan Terme Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Bahattin Karakaş yapılandırma ile alakalı, “Çıkarılan yasa ile emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, haberleşme vergisi, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi borçları yapılandırma kapsamına alındı. Ayrıca belediyemizin ücret tarifesine bağlı olarak yapılan hizmetlerin ücretleri ile ecrimisil bedelleri de yine kapsam dâhilindedir. Bu yasa ile 2017 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları yapılandırılabilecek” dedi.

GECİKME CEZALARI VE FAİZLERİ SİLİNECEK

Yapılandırmadan yararlanan vatandaşların vergilerine ait gecikme zammı, gecikme faizi ve vergi eksik beyan edenlerin cezaları tamamen silineceğini belirten Bahattin Karakaş, “Silinen bu cezaların yerine verginin ödenmesinde gecikilen süreler için Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) dikkate alınarak daha düşük miktarda bir ceza miktarı belirlenecek. Vergi borcu bulunan mükellefler Terme Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurarak borçlarını yapılandırabilecekler.” Dedi.

31 Temmuz tarihinin yaklaştığına dikkat çeken Bahattin Karakaş, Terme Belediyesi Emlak Servisi veznelerinin 28 Temmuz Cumartesi ve 29 Temmuz Pazar günü de çalışacağını borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların o tarihlerde de başvurabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.