VEDA TOPLANTISI

VEDA TOPLANTISI
AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, 59. Genişletilmiş il Danışma Meclisi Toplantısında partililere hitaben veda konuşması yaptı.

DUYGULU ANLAR
AK Parti  59. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında İl Başkanı Fuat Köktaş ile ilgili hazırlanan film gösterisi yapıldı. Fuat Köktaş'la ilgili ailesi, dostları, belediye başkanları, iş ve siyaset alanındaki bazı isimler tarafından duygu ve düşünceler aktarıldı. Köktaş bu esnada duygulu anlar yaşadı.
Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve belediye meclis üyeleri, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetimleri ve teşkilat üyeleri katıldı.
Köktaş yaptığı konuşmasında,"14 Ağustos'tan itibaren içerisinde parti üyesi, Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan olarak bulunmaktan onur duyduğum AK Parti ailesinin her bir ferdini en kalbi duygularımla, kelamların en güzeli ile selamlıyorum. AK Parti'nin kuruluşundan itibaren gönül verenlere selam olsun..Üye olarak sahiplenen partililerimize selam olsun..Sandık yönetimlerinde görev alan kardeşlerimize selam olsun..
Sandık Kurullarında görev alanlara selam olsun..Mahalle yönetim kurullarında görev alanlara selam olsun..Kadın Kollarının, ilçe ve il yönetimlerinde görev alanlara selam olsun..Gençlik Kollarının, ilçe ve il yönetimlerinde görev alanlara selam olsun..
Ana kademe ilçe ve il teşkilatlarında görev alanlara selam olsun..Seçilerek hizmet eden İl Genel Meclis üyelerimize, Belediye Meclis Üyelerimize selam olsun..Belediye Başkanlarımıza selam olsun..Eski, yeni milletvekillerimize selam olsun..Eski, Yeni bakanlarımıza selam olsun..AK Parti kurucularına selam olsun..Yeni Türkiye'nin yeni Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na selam olsun..
Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, sessiz çoğunluğun sesi, kimsesizlerin kimsesi, yakın ışıkları Türkiye aydınlansın, bizim biri bayramlık diğeri idamlık 2 gömleğimiz var diyerek yola çıkan, bizlere aziz milletimize hizmet etme şansını veren 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun.. İnsanlık tarihinde çok önemli kutlu yürüyüşler vardır. İşte bizim yürüyüşümüz de en son kutlu yürüyüştür.
Bizlere bu yürüyüşü, insanlığa, ülkemize hizmet etmeyi nasip eden Allah'ımıza binlerce şükürler olsun." dedi.

BİZ ÇINARIZ
Konuşmasının devamında Köktaş,"DEĞERLİ YOL ARKADAŞLARIM...Biz ulu Çınarız, kökümüz derinliklerdedir. Kökü derinliklerde olmayan ayakta kalamaz. Farklı partilere oy veren vatandaşlarımızla, o parti yöneticilerini bir tutmadık, tutmayacağız. Asrın projelerini birlikte gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yalan ve yanlışlar doğrulardan çok daha hızlı yayılır. Doğruları anlatmak için daha çok çalışacağız. Yeni zaferlere daha çok imza atacağız. Siyasetin iki çizgisi vardır.İktisadi-siyasi elitlerin çizgisi olan, halka güvenmeyen, milletin değerleri, inançları ile kavgalı statükocu, vesayetçi anlayış ve paralel yapı ile daha çok mücadele edeceğiz. Milletin çizgisi, milletin içinden çıkan, halkın tercih ve taleplerine güvenen, medeniyet değerlerine saygılı, değişimci, dönüşümcü olan milletin çizgisine daha çok sahip çıkacağız. Biz milleti misyon ve vizyonla en önemlisi tevhit akidesi ile tanımalıyız. Nereye gidiyoruz...Yeni Türkiye, Güçlü ve Büyük Türkiye, Öncü Türkiye...İdare ettiğimiz herkesle temasla halinde olmalıyız. İddia sahibi, bilgi sahibi, gönül sahibi, olmalıyız. Haddi çalışma değil, sathi çalışma yapacağız, sathi tüm dünyadır. Siyaset halkın ortak taleplerine cevap vermektir. Devlet hem kudretli, hem şefkatli olmalı, şefkatli olmayıp kuvvetli olan devlet ve idarecileri zalimdir. Şefkatli olup kuvvetli olmayan devlet ve idarecileri acizdir. Silah ve şiddet, davasından kuşku duyanların işidir. Biz zafere inandık, hedefe ulaşan yola inandık, hedefe ulaşmak ise Allah'ın takdiridir." diye konuştu.

RABBİM BANA NASİP ETTİ
AK Parti'den önce bulunduğu görevlere de değinen Köktaş," AK Parti'den önce Refah ve Fazilet Partisi'nde köy temsilciliği, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve MGV Şube Başkanlığı ve İl Yönetim Kurucu Üyeliği ile başladığım siyasi hayatım da Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği, Komite Başkanlığı, Dernek Kuruculuğu ve başkanlığı ile devam ettim. 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'nin kuruluşunda Kurucu Genel Başkanımız, 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın parti tüzüğü ve programını açıklamasında o salonda bulunan bir kardeşiniz olarak o güne şahitlik etme fırsatını Yüce Rabbim bana nasip etti. AK Parti Samsun İl Teşkilatı ve İlçe Teşkilatlarının kuruluşunda aktif görev aldım. Kurucular listesinde yer alarak Kurucu İl Başkanımız Mustafa Demir'in istifa etmesiyle 2002 Temmuz'da İl Başkanı Oldum. 1. Olağan İl Kongresi'nde teşkilatlarımız teveccüh göstererek tekrar il başkanı olarak devam ettim.
2006 yılında yapılan 2. Olağan kongrede ise 16 oy ile seçimi kaybederek görevimden ayrıldım. Bu zaman zarfında şehrimizin iktisadi projelerinin hayata geçirilmesinde komitelerde aktif görevler aldım. Bir dönem siyaset kademelerinde yer almasam da davet edildiğim toplantılara, programlara katılım sağlamaya gayret gösterdim. Bu zaman zarfında Samsun siyasetine yük olmaya başlayan ve mutlaka el atılması gereken bir yer olarak görülen, şehrin üst kimliği, marka değeri yüksek olan Samsunspor kamu yararına derneğinde de o günkü grup başkan vekilimiz Suat Kılıç, Valimiz, Ticaret Odası Başkanımız, Esnaf Odaları ve spor camiasının baskısı ile daha önceden 2 kongre yapılan ama başkan çıkmayan Samsunspor'a kongreye 2 gün kala aday oldum ve başkanlığa geldim. İyiki de gelmişim." ifade etti.

TERCİH EDİLDİK
2012 Haziran ayında yapılan Kongrede aday olduğunu anlatan Köktaş," 24 Haziran 2012'de yapılan 4. Olağan Kongrede başta teşkilatlarımız olmak üzere Samsun kamuoyun baskısı ile kongreye son 3 gün kala aday oldum. Teşkilatlarımızın teveccühü ve tercihi ile toplam 3 adaylı yarıştığımız kongreden yönetim kurulumuz, İl yönetimine layık görüldük. Bu anlamda bizlere gösterilen destekten ötürü teşkilatlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.
27 Haziran 2012 mazbata alış tarihimizin hemen ardından işe koyulduk, tebrikleri dahi kabul etme fırsatımız olmadı. Çünkü; yapacak hem çok iş vardı, hem de 3 Temmuz da büyük sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. Teşkilat rehavet içindeydi, yönetim toplantısı yeterli değil, çoğu yerlerde yürütme yok, gündem yok, ilçe danışma toplantısı yok, İl danışma yok, İl Özel İdarede koordinasyon yok, Kurumlarda teşkilatın itibarı yoktu. İl Binası ihtiyaca cevap vermiyordu.Yani nereye elimizi atsak, elimizde kalan bir teşkilatı devir aldık. Hamd olsun, İl Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızın özverili çalışmasıyla, teşkilatlarımıza gösterdiğimiz yön ve istikametle kısa süre içinde teşkilat kimliğimize kavuştuk.
Öncelikle partimizin kurumsal kimliğine yakışır bir il binasını kısa bir süre içinde hizmete açtık. Bizden önceki dönemde var olan fakat satılan minibüs’ün yerine önce yeni bir minibüs sonrasında da il başkanlığımız için büyük prestij olan itibar kazandıran 30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde, hatta genel merkezimiz tarafından talep edilen ve  Ağrı’da tekrarlanan 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan seçim otobüsümüzü partimize kazandırdık. Teşkilatçılık adına ne  yapılması gerekiyorsa tüm çalışmaları gerçekleştirdik." dedi.                       
ŞUBAT AYINDA İL KONGRESİ VAR                   
Yapmış olduğu çalışmaları tek tek anlatan Köktaş Şubat ayındaki Olağan Kongreye de değinerek,"DEĞERLİ YOL ARKADAŞLARIM
Şuan itibariyle 5. Olağan Kongre süreçlerimizi tamamlamamıza az bir zaman kaldı. İlçe kongrelerimizi, ilçe Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerimizi tamamladık. 1 Şubatta yapacağımız İl Başkanlığı kongremizin ardından Kadın ve Gençlik Kollarımızın İl Kongrelerini de gerçekleştireceğiz. Biz kongrelerimizde bir kardeşlik tablosu, dayanışma, paylaşma sergiliyoruz, hoşgörü ve demokrasi dersi veriyoruz.
Bayram havasında büyük bir coşku içinde geçen kongrelerimizi kıskananlar var.
AK Parti'nin kongrelerine bakanlar, salonlarımızda ki kalabalığı birlik ve beraberlik örneğini gören diğer siyasi partiler bunu kıskanıyor.
Çünkü bizim gençlik, kadın kolları kongrelerimizde salonlar hınca hınç doluyor, kendileri  bırakın gençlik ve kadın kollarını, il ve ilçe kongrelerinde yeteri kadar partiliyi toplayamıyor, hiçbir heyecan sergileyemiyorlar, sandalyeler ve koltuklar havada uçuşuyor.                        Çünkü makam peşinde olanlar fikirlerini değil, yumruklarını konuşturur.Bir dava peşinde olanlar ise fikirlerini konuşturur. Biz bir dava peşindeyiz. Biz millete hizmet etme davasının peşindeyiz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Biz makam kapma yarışı değil, hizmette bayrak yarışı yapıyoruz. Biz 'Kim var-' denildiğinde, üstadın ifadesiyle sağına soluna bakmadan 'ben' varım diyerek öne atılan, dava aşkı ile yanıp tutuşan, yaz-kış, yağmur-çamur, gece -gündüz demeden çalışan gençlerle, kadınlarla, tüm yol arkadaşlarımızla büyük Türkiye'nin, Yeni Türkiye'nin, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşma mücadelesini veriyoruz. Bizim yol arkadaşımız, bizzat ve bizzat milletin ta kendisidir.
 Biz seçkinlerle, belli sınıflarla, zümrelerle değil, bizatihi milletimizle yürüyoruz." mesajını verdi.                                                         
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.