VAR: DENİZ BİTTİ VE KARA GÖRÜNDÜ!

VAR: DENİZ BİTTİ VE KARA GÖRÜNDÜ!
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var, ''Artık deniz bitti ve kara göründü. Sıcak paraya ihtiyaç duyulmuştur. Zaman içinde bu kuruluşlarda birer birer elden çıkarılacaktır.

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, Varlık Fonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Var, ''15 yıldan bu yana talan edilen peşkeş çekilen onlarca büyük ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan kuruluşlar madem ki bu fon daha faydalıydı neden bu fona devredip de değerlendirmediniz?'' diye sordu.

Varlık fonu: Başbakanlığa bağlı 50 milyon lira sermayeli en az 5 kişiden oluşan bir A.Ş dir. Varlık fonuna devredilen kuruluşlar bütçe denetimi dışına çıkarılmış oluyor. Yani her türlü icraatları denetimden kurtulmuş oluyor diyen Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Av. Hasan Bayram Var, ''Meclisin Kanun yapma yetkisiyle yapılmış bir uygulama değildir. Varlık fonunun genelde iki kuruluş amacı vardır. 1-Ülke ekonomisinin konjonktürel etkilerden kurtarılması ile istikrarlı bir biçimde işlemesini sağlamak, 2-Gelecek kuşaklara refah aktarabilmek (işsizliği önlemek, istihdam artırıcı yatırımlar yapmak, gelir adaletini sağlamak vs.) Ayrıca bu kuruluşların daha verimli ve kar sağlayıcı faaliyetlerde bulunarak bunların ülke ekonomisine katkı sağlamalarda söz konusu olabilmektedir. Şimdi sormazlar mı ki; 15 yıldan bu yana talan edilen peşkeş çekilen onlarca büyük ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan kuruluşlar madem ki bu fon daha faydalıydı neden bu fona devredip de değerlendirmediniz? Artık deniz bitti ve kara göründü. Sıcak paraya ihtiyaç duyulmuştur. Zaman içinde bu kuruluşlarda birer birer elden çıkarılacaktır. Varlık fonu bunun ilk adımıdır.'' ifadelerini kullandı.

Bu güne kadar peşkeş çekilen güzide kuruluşlar acaba ülke ekonomisini konjonktürel etkilerden koruyamamışlar mıydı diye soran Var, ''Aksine milyonlarca dolar kar eden kuruluşlarımız da bu özelleştirme teranelerinden nasibini almıştır. Bu güne kadar yapılan özelleştirme gayelerine bakıldığında, gelirin tabana yayılması, gelir adaletinin sağlanması, vatandaşların refah seviyelerinin yükseltilmesi gibi hususlar yer almakta idi. Yaklaşık 70 milyar dolarlık bir şatışdan yani özelleştirmeden elde edilen paralarla nereye hangi sanayi kuruluşları kuruldu? Peki, kimlerin refah düzeyi yükseldi, kimlerin gelirleri arttı, kaç milyon kişi iş bulabildi ve ülkenin neresinde kalkınma hissedildi ki? 15 yıllık iktidarda 5 yaşındaki genç bu gün 20 yaşında 10 yaşındaki genç bu gün 25 yaşında üniversite mezunu oldu ve boş gezmekte babasının eline bakmaktadır. Dolayısıyla biz bu varlık fonunun da kuruluş ve işleyişine ve açıklanan vaatlerine inancımız olmadığı gibi bu kuruluşlarında zaman içinde elden çıkarılacağına inanmaktayız. Ayrıca önümüzdeki referandum ve olası bir seçim için de kaynak gerektiğini unutmamak lazımdır.'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.