VALİ ŞAHİN, BU COĞRAFYA KOLAY BİR COĞRAFYA DEĞİL

VALİ ŞAHİN, BU COĞRAFYA KOLAY BİR COĞRAFYA DEĞİL
Jandarma Teşkilatının 178'inci Kuruluş yıldönümü nedeniyle Samsun İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit aileleri, şehit yakınlarına ve gaziler adına iftar yemeği düzenlendi

İftar yemeği öncesinde Jandarma Teşkilatı’nın kendi yaptığı çalışmalarını anlatan stantları gezen Vali İbrahim Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu 'dan gelişen teknolojiler ve Jandarma Teşkilatı’nın ekipmanları hakkında bilgi aldı. İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu günün önemi ve anlamını belirten bir açılış konuşma yaptı. Konuşmanın ardından, Vali İbrahim Şahin'in yanı sıra CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından ilköğretim okulları arasında yapılan jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

 

JANDARMA TEŞKİLATI SON DÖNEMDE YENİ BİR YAPILANMAYA GİRDİ

Jandarma Teşkilatı'nın 178'inci Kuruluş yıldönümü dolayısıyla burada bulunduklarını hatırlatan Vali İbrahim Şahin ,"Başta Türk silahlı kuvvetler olmak üzere jandarmanın bu kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sıhhatli bir uzun ömür diliyorum. Jandarma Teşkilatı son dönemde yeni bir yapılanmaya girdi. Bu yapılanmayla beraber modernizasyonu bünyesine kattı. Gerçekten Emniyet teşkilatıyla birlikte ülke sathında çok ciddi mücadeleler veriyor. Yine gönül coğrafyamızda silahlı kuvvetlere jandarmamıza, emniyet teşkilatına, özel hizmet sunan teşkilatlara da çok ciddi görevler düşüyor. Gerek ülke sathında, gerek ülkemiz dışında çok önemli hizmetleri sürdürüyorlar" diye konuştu

 

BU MÜCADELEMİZİ HEP BİRLİKTE SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ

Vatan için, Bayrak için, Millet için, bu kutsal topraklar için mücadele edildiğini dile getiren Vali Şahin, “Türk silahli kuvvetleri mensuplarımız zaman zaman şehit düşüyorlar bu bizleri ciddi anlamda yaralıyor. Ama bir toprağında vatan olmasının yolu şehit kanlarının bu toprağa düşmesinden geçiyor. Bu coğrafya kolay bir coğrafya değil, bu mücadelemizi hep birlikte sonuna kadar sürdüreceğiz. Hepinize kadir gecesine ulaşmayı, Ramazan Bayramına ermeyi ve bayramda hep beraber güzellikleri sağlık ve sıhhat içerisinde geçirmenizi cenabı Allah’tan diliyor. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

DÜZENLENEN İFTAR YEMEĞİNE SAMSUN PTOTOKOLÜ’DE KATILDI

Şehit aileleri, şehit yakınları ve gaziler adına düzenlenen iftar yemeğine Vali İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı Kemal Alver ve Eşi, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Eşi, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut,  Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yarbay Tayfun Paşaoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril, EMŞAV Samsun Şubesi Başkanı Bilal Erim, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Var, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şubesi Yönetim Kurulu  Başkanı Necati Yılmaz, ilgili kamu kurumlarının müdürleri şehit aileleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.