“VAAT VERİLİRKEN HESAP YAPILMALIYDI”

“VAAT VERİLİRKEN HESAP YAPILMALIYDI”
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 300 liralık ek asgari ücretin sadece kendileri üstüne yüklendiğini söyledi.

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu'ndan Zam Açıklaması;

Murzioğlu, "Bize getirilen bu yükün hesabı o vaat verilirken yapılması lazımdı. Şimdi yükün tamamının bizim üstümüze bindirilmesi, senelerce bir kamburla dolaşacağımızın bir göstergesi oluyor" diye konuştu.

Samsun TSO Aralık ayı olağan meclis toplantısı Davut Altan Meclis Salonu'nda Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında gerçekleşti. Görüşülen gündem maddelerinde 2016 yılı gelir ve gider bütçesinin 6 milyon 500 bin lira olmasını içeren madde oy birliği ile kabul edildi. 

“ZAM, ÜZERİMİZE YÜK OLDU”

Meclis üyeleri tarafından onaylanan 2016 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "2015 yılını ele alındığında ekonomimiz için pek de hayırlı bir yıl olmadığını biliyoruz. Bu dönemde iki tane seçim geçirdik ve bu seçim dönemleri içerisinde ticari hayatımız durma noktasına geldi. 2015 yılında çok büyük kayıplar yaşadık. 1 Kasım seçimlerinde yeniden tek başına iktidar olan bir hükümet geldi. Ama iktidarın da vaad ettiği asgari ücretteki fark bizim üzerimize büyük bir yük getirdi. Bizler, bu yükün altından nasıl kalkacağımızın hesapları içerisindeyiz. Şuan sadece 300 liradan dolayı adeta işverenin üzerine binen yüklerin hesabını yapmaktayız. Geriye dönüp baktığımızda kıdem tazminatı ne olacak? sorusunun hesabını henüz yapmış değiliz. Burada birçok iş adamı arkadaşımız bulunuyor. Her biri yanında en az 50 işçi çalıştırıyor. Gönül ister ki keserin sapını bize de verseler, biz de kendimize biraz yontsak" şeklinde ifadelerde bulundu.

“SADECE İŞÇİ İÇİN SEVİNİYORUZ”

İşveren ve üyelerinin hakkını savunmak zorunda olduğunun altını çizen Murzioğlu, “Samsun Ticaret ve Sanayi odası Başkanı olarak üyelerimi savunmak zorundayım. Asgari ücrete getirilen 300 liralık zam gerçekten bizlere getirilen çok büyük bir yük. Asgari ücrete getirilen zammın bizi tek sevindiren kısmı bin lira asgari ücret verdiğimiz işçimizin 300 lira daha fazla alacak olması. Bizi sevindiren tek nokta bu. Fakat bize getirilen bu yükün hesabı o vaat verilirken yapılması lazımdı. Şimdi yükün tamamının bizim üstümüze bindirilmesi, senelerce bir kamburla dolaşacağımızın bir göstergesi oluyor. Burada beni ziyaret eden işveren arkadaşlarımın benden en büyük isteklerinden birincisi; kendilerinin daha rahat çalışabilmesi için kredi teminatı, ikincisi ise kendi yakınlarına iş teminatıdır" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.