UZMAN ÇALIŞTIRMAYAN YERLERE DİKKAT!

UZMAN ÇALIŞTIRMAYAN YERLERE DİKKAT!
Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat bu konuya dikkat çekmek istiyor. Bu konudaki hassasiyeti tekrar vurguladı

Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği Samsun Şube Başkanı Oğuz Özat "Çağdaş eğitimin olmazsa olmazı öğrenci kişilik hizmetleri içinde bir okul ya da özel eğitim merkezinin en önemli bölümü rehberlik servisleridir. Bu servislerde çalışmak ve öğrenciye, velilerine profesyonel olarak mesleki, eğitsel, kişisel yardım vermek için eğitim almış uzmanlar; ülkemizde üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümü mezunlarıdır. Okullar, öğrencilerimize ancak branşlarında eğitim almış öğretmen ve uzmanla; profesyonel, ciddi bir eğitim sunabilir ve öğrencilere gerçekten ciddi ve doğru eğitim verebilirler.

UCUZ ETİN YAHNİSİ YENMEZ
Ailelerin dikkatine !!! Özel okul ve dershaneler, alanlarında eğitim almış uzman kişiler çalıştırıyor ise çocuğunuzu kayıt ettirin! Ucuz etin yahnisi yenmez misali, okullarında ucuz işçi mantığı ile uzman çalıştırmayan okul ve özel eğitim merkezlerinden uzak durun. Öğrencinizin geleceğini ticaret mantığına kurban etmeyin. Kurum sahipleri ve yönetimleri! Rehberlik servisiniz ne kadar dinamik ve başarılı ise okulunuz o kadar göz dolduracaktır! Lokanta mantığı ile kuruma eleman seçmek başarıyı getirmediği gibi. Öğrenci ve ailelerinin umutlarıyla da oynamaktan öte gitmez. Bu şekilde ciddiyetsiz çalışan özel üniversite, okul ve eğitim merkezleri; Türk PDR-Der Samsun Şubemiz, meslektaşlarımız ve tüm PDR mezunları olarak hiç bir şekilde ciddiye almayacaklardır. Bu konuda velilerin özellikle dikkat etmesini istiyorum aklınızda bir sorun olursa Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik dernek şubemizi arayabilir veya gelebilirsiniz. Çocuklarımız için elimizi taşın altına koyacağız ve her şeyi yapacağız."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.