Usta TBMM'ye araştırma önergesi verdi

Usta TBMM'ye araştırma önergesi verdi
Samsun Milletvekili MHP Grup Başkanvekili Erhan USTA Türk Dünyası ile alakalı müfredattaki eksikliklerin tespit edilerek çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne araştırma önergesi verdi.

Türk tarihi; dili, dini, töresi, gelenekleriyle aynı milli kültürün taşıyıcısı olan ve değişik adlarla anılan Türk zümrelerinin geniş bir coğrafyada ortaya koydukları tarihlerin bir bütünüdür diyen Usta, Türkiye’nin Dünyada farklı statülerde varlığını sürdüren Türk topluluklarıyla her alanda yakın bir işbirliği içinde olması gerektiğini, bunun aynı zamanda küreselleşen dünyada insanlığa yeni bir umut aşılaması açısından inancımız gereği ve tarihimize karşı bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Edebiyat, sanat, dil hülasa ortaya konan ve konacak olan eserlerin zaman ve uzaklık engellerini aşarak ruhlar arasında yakınlık kuracağını belirten Usta, “Bu yakınlık kurulduğunda Balkanlarda yaşayan bir Türk, Doğu Türkistan’da yaşayan bir Türk ile duygu ve düşünce bakımından bir farkının olmadığını anlayacak, acısını ve sevincini paylaşacaktır.” dedi.

Usta, “Türk çocuğu etrafının sorumluluğunu taşıyan bir insan olarak yetişmelidir. Yapılan araştırmalar neticesinde üniversite gençliğinin kendi milletine mensup diğer grupların dünyanın hangi coğrafyalarında hangi devlet adı ile yaşadıklarını bilmedikleri görülmektedir. Bu yetersizlik ulusal ve uluslararası düzeyde yaşanan güncel siyasi, ekonomik ve askeri gelişmelerin yorumlanması ve yönlendirilmesinde başarısızlıklara sebebiyet vermektedir.” dedi.

Bugün Irak’ta ve Suriye’de yaşanan olaylar neticesinde oradaki insanlara bir umut olarak Türk askeri o bölgelerde görev almaktadır. Bu görevi ve sorumluluğu anlayamamanın nedeni tarih bilincinin ve tarih bilgisinin yetersizliğidir diyen Usta, “Türk tarihi, kültürü ve Türk dünyası hakkındaki bilgi eksikliği ile ortak bir bilince erişim mümkün olamayacağı gibi, kendi içine kapanık, toplumsal dinamiklerini harekete geçiremeyen, varlığını ve yaptıklarını manalandıramayan bir toplumdan öteye geçmek de mümkün olamayacaktır. Türk dünyasının ortak kültürel değerleri, başka devletler içerisinde yaşayan Türklerin, yaşadıkları devlet içerisindeki statüleri farklı açılardan değerlendirilerek incelenecek bir müfredatın gerekliliği ortadadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum