"ÜLKEDE TERÖRÜ BİTİRECEĞİM"

"ÜLKEDE TERÖRÜ BİTİRECEĞİM"
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kılıçdaroğlu sözü, namus sözü; bu ülkede terörü bitireceğim. Bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim.

 Benim samimiyetimden hiç kimse endişe duymasın" diye konuştu. Kılıçdaroğlu programı dahilinde Çarşamba ve Tekkeköy'de esnaf ziyaretinde bulundu. Çiftlik Caddesi'nde CHP Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, buradan Atakum'a geçerek esnaf ziyaretlerine devam etti. Kılıçdaroğlu son olarak Bafra'da SKM açılışı yapıp Havzalılara konuşma yapmsının ardından şehirden ayrıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da meydana gelen patlama nedeniyle 15 Ekim'de Cumhuriyet Meydanı'nda planlanan mitingi iptal ederek programını 19 Ekim tarihine erteledi. Samsun'un ilçelerinde halkla buluşmak için dün özel uçakla Çarşamba Havalima'na gelen Kılıçdaroğlu, burada partililer ve milletvekili adayları tarafından karşılandı. Bunun ardından parti otobüsüyle konvoy eşliğinde Çarşamba'ya geçen Kılıçdaroğlu ilçe parti temsilcileriyle birlikte esnaf ziyaretinde bulundu. CHP Çarşamba ilçe binası önünde parti otobosünden kendisini bekleyenlere hitaben bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye temiz ve ahlaklı siyaseti getirmek istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede cebini dolduran siyasetçi değil, halkı düşünen siyasetçi olsun istiyorum. Bunun için çalışıyorum. Allah’a çok şükür benim bir derdim yok. Çocuklarım büyüdü. Hepsinin eli ekmek tutuyor. Ama benim derdim sokaktan geçen işsiz genç kardeşim. Ektiği ürünün karşılığını alamayan çiftçinin derdi. Benim derdim yeni bir dış politika olması lazım. Benim derdim bu ülkede istikrar olsun" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ TEMİZLEYECEĞİM"

Herkesin kimliğine saygı duyduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kimsenin inancını siyasete malzeme etmem. Benim aldığım ahlak, ibadet Allah için yapılır, siyaset için yapılmaz. Herkesin inancına saygılıyım. Bu ülkenin huzur ve barışa ihtiyacı var. Siyasette gerginliğin de kavganın da bitmesi gerekiyor. Bu kavga neden? Ben gençken kardeşi kardeşe kırdırırlardı, aradan 30-40 yıl geçti yine kardeş kardeşe kırdırılıyor. Bu tabloyu değiştirmemiz lazım" dedi. Kendisini dinleyen vatandaşlara CHP'ye güvenmelerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Diyorlardı ki 'Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veriyoruz istikrar var.' Allah aşkına dış politikada istikrar var mı? Bütün komşularla düşman olduk. Dış politikada yanlış yaparsanız bunun faturasını 77 milyon vatandaş öder. Şimdi aynı faturayı ödüyoruz. Bakın ülkemize turist gelmiyor. Malımızı satamıyoruz. İçeride bir PKK belası vardı şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Dedim ki; Ortadoğu bataklığına Türkiye’yi sürüklemeyin. 'Hayır' dediler. Şimdi bir de o bela çıktı başımıza. Türkiye’yi bunlardan kurtaracağız. Türkiye'yi temizleyeceğiz" diye konuştuktan sonra buradan Tekkeköy'e geçip ilçe esnafıyla buluştu. 

"ÜLKEYE KARDEŞLİĞİ GETİRECEĞİM"

Tekkeköy'de yaptığı esnaf ziyaretinin ardından Çiftlik Caddesi'nde bulunan CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapmak üzere buraya geldi. Kılıçdaroğlu'nu bekleyen kalabalık parti otobüsü geldiğinde hep bir ağızdan 'Başbakan Kemal' şeklinde sloganlar attı. Parti otobüsünde kendisini bekleyen Samsunlulara konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada kısa bir miting yaptı. Burada yaptığı konuşmada vaatlerinden bahseden Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye barışı getireceğim. Bu ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkenin sokaklarında her vatandaş özgürce gezecek. Çatık kaşlı değil, güler yüzlü gezecek. İşsizlik ile mücadele edeceğim. 21'nci yüzyılın Türkiye'sinde hiçbir aile 'Ben fakirim' demeyecek. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Her aile huzur içinde olacak. Üniversiteye giden çocuklarımız, 13 yılda yurt sorununu çözemediler. Sevgili gençler, size sözüm; bir yıl içerisinde Türkiye'de yurt sorunu bitecek. Yurt sorununu bitireceğim. Bir yıl içerisinde! Bir yılda yapmazsam Başbakanlığı bırakacağım. O kadar net söylüyorum. Taşeron işçiliği bitireceğim. Asgari ücret net, vergisiz bin 500 lira olacak." demesi vatandaşlar tarafından alkışla ve sloganlarla karşılandı. 

"ÖĞRETMEN İLE ÖĞRENCİYİ BULUŞTURACAĞIM"    

Seçim vaatlerinden bahseden Kılıçdaroğlu, "Emekliler hiç meraklanmayın. Verdiğim sözün kapı gibi arkasındayım. Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Sevgili anneler, çocuklarınızı rahatlıkla okula göndereceksiniz. Beslenme çantalarına da son, çocuklarımız öğle yemeklerini okulda öğretmenleriyle beraber ücretsiz yiyecekler. Taşımalı eğitimi de bitireceğim. Nerede öğrenci varsa öğretmeni de orada olacak. Ferhat ile Şirin gibi öğretmen ile öğrenciyi buluşturacağım. Atanamayan öğretmen kavramı da kalkacak ortadan. Her öğretmen öğrencisiyle beraber olacak. Öğretmenlere sözüm var; sizi toplumun lideri yapacağız. Toplumun önderi ve lideri olacaksınız. Hiçbir zaman gelir kaygınız olmayacak. Siz bütün emeğinizi çocuklarımıza vereceksiniz. Sevgili öğretmenler sizleri baştacı yapacağız. Şehitlerimiz geliyor, gazilerimiz var. Gazilerimiz istediği protezi alamıyor. Aldığı zaman dünyanın parasını veriyor. İnşallah bunu da değiştireceğiz. Başbakanlığa bağlı şehitler ve gaziler yüksek kurulu oluşturacağız. Şehit yakını ve gazilerimiz; bir milletvekili hangi sağlık haklarından yararlanıyor ise onlar da aynı haklardan yararlanacaklar. Gazilerimizi ve şehitlerimizi baştacı yapacağız. Onların sayesinde bir aradayız. Onun için bir arada, huzur içinde yaşayabiliyoruz. Onun için bizim güvenlik kaygımız ve sorunumuz yok. Size sözüm söz bu ülkede huzuru getireceğim." şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından CHP Samsun Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış kurdalesini kesti. Seçim Koordinasyon Merkezi'nde partililer ile selamlaşan Kılıçdaroğlu, programı dahilinde Atakum ve Bafra ilçelerine gitmek üzere buradan ayrıldı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.