TÜRKİYE DUYSUN

TÜRKİYE DUYSUN
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, "Eğer ülkücü hareket vatanseverse antiemperyalistse kapitalist sömürüye karşıysa, sosyalist solun da en temel üç temel dayanağı bunlardır" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci Tele1 televizyonunda Atakum ile ilgili gelecek planlarını paylaştı. Bunun yanında 'bunu Türkiye duysun' diyerek bir iddiasını söyledi. Ülkücü hareket ile sosyalist solun temel dayandığı ilkelerde aynı olduğunu belirterek ''eğer ülkücü hareket vatanseverse antiemperyalistse kapitalist sömürüye karşıysa, sosyalist solun da en temel üç temel dayanağı bunlardır.'' dedi.

GELECEĞİMİZ İÇİN BUNU YAPMALI
''Eğer ülkücü hareket vatanseverse antiemperyalistse kapitalist sömürüye karşıysa, sosyalist solun da en temel üç temel dayanağı bunlardır. O zaman gelin be kardeşim, 12 eylülden önce enerjimizi birbirimize tükettik. Enerjimizi birleştirelim geleceği biz tayin edelim. Türkiye'nin içinde bulunduğu koşulların sorumlusu bizleriz. Bunu yapmalıyız, vatan için yapmalıyız, millet için yapmalıyız. Çocuklarımıza sorunsuz bir ülke bırakalım gelecek nesillere. Ötekileştirmeden kavga etmeden birbirimize sarılarak enerjimizi ülkemiz için kullanalım.'' diye konuştu.  

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR
Belediye Başkanının eli içinde yaşadığı toplumdaki her bir bireyinin omzunda olmalı diyen Cemil Deveci, ''Bizim inancımızda 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' der. Yerel ve yerinden yönetim anlayışıyla yerleştireceğiz.'' dedi. Atakum'un gelecek planlarını da anlatan Deveci ''Atakum önümüzdeki 5 yıllık süreç içinde geleceğini tayin edecek. Şuan ne tarım kenti ne sanayi kenti ne turizm kenti ne kültür sanayi kenti. Tüm güzelliklerine rağmen Atakum'un eksikleri çok. Sivil toplumla birlikte Türkiye'ye örnek bir kent oluşturacağız.'' dedi.

KÖY-KENT BİRLİKTELİĞİ ÖRNEK OLACAK
''Atakum'un tarım kenti olma şansı yok çünkü tarım alanları geniş değil. Sanayi kenti olmamalı, öyle bir alanı da yok.Atakum'un turizm kenti olma iddiasını öne çıkarabilmeliyiz. Onun olabilmesi için de kültür sanat kenti olmalı. Dünyanın her yerinden tanınmalı, bunu yapacağız. Uluslararası festivaller ve bunun alt yapısını oluşturacağız. Atakum'u kültür ve sanatıyla dünyaya tanıtacağız. Ve tanınmışlığı oranında da turizm kenti olmaya taşıyacağız. Tabi bunu yaparken de tarımı ihmal etmeyeceğiz. 7-8 mahallesi tarımla ilgili. Adı mahalle ama köy hayatı yaşanıyor. Böyle de yaşamalarını istiyoruz.  Kentli gibi köy hayatı yaşamalılar. Tarım ve hayvancılık yapmalarını istiyoruz. Onlara destek vereceğiz. Kooperatifler kuruyoruz hazırlıklarını yaptık. Seçim döneminde bunun altyapısını anlattım. Köyleri tek tek dolaştım. Uzmanlar, ziraat mühendisleri, veterinerler köy köy ahır ahır gezdiler. Projelerimizi anlattılar ve köylerden ciddi bir destek aldık. Şimdi o vaatlerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Atakum'da Üniversite var, Ziraat Fakültesi var, Veteriner Fakültesi var. Bunlardan yararlanacağız. Atakum'da karadeniz ırkı süt inekçiliği Jersey çiftliği kuracağız. Hazırlıkları yapılıyor. Çiğ süt konusunda karadenizin en ileri teknolojik çiftliklerini kooperatif maarifetiyle Atakum'da kuracağız. Köyden kente steril çiğ süt teminini sağlayacağız. Bunların dışında tarım alanlarımız Bafra, Çarşamba ovaları gibi olmasa da olan köylerimizde organik tarıma destek vererek, ürünleri iyi fiyatlarla Atakum pazarlarında Samsun pazarlarında daha sonra Ülke genelindeki pazarlarda satacağız.'' 

DENETLEME ALIŞKANLIĞI OLUŞTURULMALI
''Bu seçimde Atakumlular benim bütçemi doğru yönet dediler. Seçilme nedenlerinden en önemlisi bu. Kentin dürüst şeffaf ve üretken olabilmesine ihtiyaç duyuldu. Atakum ve diğer belediyelerde de kentin vergilerinden oluşan bütçeler çok kötü, hovardaca kullanıldı. Gerekli ve ihtiyaç duyulan alanlara yatırımlar yapılmadı. Şeffaf olunmadı. Kent de bunu biliyor. Bunu iyi denetleyemedi. Seçim zamanında söyledim. Kusurlular sadece belediye başkanları ya da bürokratları değildir. Kusurun büyüğü sizde dedim. Kendi vergilerinizi denetleyemediniz. Nereye harcandığını sorgulayamadınız. Eğer bana da aynısını yapacaksanız beni seçmeyin dedim. Denetleme alışkanlığı oluşturulmalı. Kent demokrasisi böyle oluşur. Kentlerde bu kültürü oluşturmadan ülkede oluşturamazsınız. Atakum'da biz bunu oluşturacağız. Kent kendi geleceğine kendisi karar vermeli içinde yaşayanlarla birlikte. Kent Konseyini bu sebeple güçlendireceğiz. Sivil toplumla birlikte Türkiye'ye örnek bir kent oluşturacağız.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.