Tüm Eğitim Sen’den 500 çocuğa giyim yardımı

Tüm Eğitim Sen’den 500 çocuğa giyim yardımı
Siirt Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Tüm Eğitim Sen), Mevlit Kandili dolayısıyla 500 öğrenciye giyim yardımı yaptı.

Sendika Başkanı Selman Aksu, tarafından düzenlenen basın toplantısında toplanan yardımlar tanıtıldı. Aksu, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in doğduğu gece olan Mevlit Kandili dolayısıyla yardıma muhtaç 500 öğrenciye giyim yardımı yapıldığını söyledi. Sendika bünyesinde oluşturulan komisyonun bir aylık çalışması neticesinde maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarına giyim yardımı yapılmak üzere çalışma başlatıldığını belirten Aksu, hayırseverlerin yardımıyla bugün 500 çocuğu giydireceklerini ifade etti.

Çocuklara kışlık giyim yardımında bulunduklarını anlatan Aksu şunları ifade etti: “Özellikle bölgemize göç başladığından beri göz ardı edilen yerli, yardıma muhtaç aileleri tespit etmeye çalıştık. Bununla beraber tabi ki sığınmacı durumunda bulunan ve kendilerine herhangi bir yardımın ulaşmadığı tespitinde bulunduğumuz aileleri de göz ardı etmeden bu yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu yardımın özellikle Mevlid Kandili gibi çok önemli bir güne denk gelmesi bizim ve hayırseverler için ayrıca önem taşımaktadır. Sendika olarak bundan sonra da buna benzer yardımları yapmayı hedefliyoruz.”

Yardımların dağıtımı sırasında çocukların çekilmesini uygun bulmadıklarını belirten Aksu, bunun için dağıtım öncesinde basın açıklaması yapmayı ihtiyaç his ettiklerini kaydetti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.