TUGİAD 15 TEMMUZ'U ANLATACAK

TUGİAD 15 TEMMUZ'U ANLATACAK
TÜGİAD G20’de 15 Temmuz’u anlatacak

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı G20 YEA Dönem Başkanlığını Çin’e devrediyor.

TÜGİAD G20’de 15 Temmuz’u anlatacak

TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı başkanlığındaki TÜGİAD heyeti, G20 YEA dönem başkanlığını Çin’e devretmek üzere Çin’e gidiyor. TÜGİAD Başkanı Çuhacı, bu sene Çin’de gerçekleştirilecek olan G20 toplantılarında liderlerin ikili zirvelerinde Suriye’nin de konuşulacağını, ama kendi gündemlerinin 15 Temmuz ihaneti ve Feto Terör Örgütü olduğunu söyledi. G20 zirvesinde büyüme, finansman, kapsayıcı kalkınma ve G20 YEA zirvesinde de zeki veri ve yıkıcı girişimcilik gibi konular ele alınacak.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, G20 YEA (Genç Girişimciler İttifakı) dönem başkanlığını Çin’e teslim etmek üzere bu ülkeye gideceklerini belirterek bugüne kadar yaşanan süreci anlattı. G20 zirvesinin gündeminde büyüme, finansman ve kapsayıcı kalkınma gibi konuların ele alınacağını belirten Çuhacı, zeki veri ve yıkıcı (olumlu anlamda) girişimcilik konularının ele alınacağı G20 YEA zirvesinde 15 Temmuz darbe girişimini ve Feto Terör Örgütünü katılımcılara anlatacaklarını belirtti.

Geçen sene Avusturalya’dan teslim aldıkları G20 YEA dönem başkanlığı süresince dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen hazırlık toplantılarına başkanlık yaptıklarını ve Çin zirvesinin hazırlanmasında Çin’li ekiple işbirliği yaptıklarını belirten Çuhacı şunları söyledi:

“Çok başarılı bir dönem geçirdik. Bizim ana gündem maddemiz gençler ve girişimcilik. Dolayısıyla politika, ayrımcılık gibi kavramlar bize çok uzak. Bizim açımızdan bakıldığında aslında dünya üzerindeki sorunların çözümü girişimcilikte yatıyor. Açlık, işsizlik, evsizlik, yoksulluk, eğitimsizlik… Tüm bu sorunların çözümü girişimcilikte… Hatta bir adım daha ileri giderek söyleyebilirim ki, girişimcilik bu sorunların yaşanmasını da engelleyecek kadar etkilidir. Bu nedenle Türkiye’deki zirvede gündeme aldığımız girişimciliğin küresel ölçekte desteklenmesi ve özellikle G20 ülkeleri tarafından uygulanması öngörülen girişimcilere vize serbestliği uygulaması bu anlamda çok önemli… Türkiye’de gündeme getirdiğimiz bu uygulamayı bu süreçte geliştirdik ve Çin zirvesinde bazı kararların alınmasıyla öneri daha da somutlaşacak.”

G20 YEA katılımcılarına Türkiye Ekonomisi ile ilgili güncel veriler de verileceğini belirten Çuhacı; özellikle 15 Temmuz sonrası bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının adeta darbecilerle işbirliği yaparcasına hareket etmelerine rağmen ekonomideki tablonun onların gösterdiğinden daha iyi olduğunu ve hükümetin yatırımlara her türlü desteği vermeye devam ettiğini anlatacaklarını söyledi.

15 Temmuz ve Feto Terör Örgütü anlatılacak

15 Temmuz darbe girişiminin dünyaya daha etkili anlatılması gerektiğini belirten Çuhacı, bazı ülkelerin ya da kişilerin gerçekleri duymak istememesine rağmen bu konuda ısrarcı olacaklarını belirtti. G20 YEA’da 15 Temmuz ile ilgili gerçekleri ve Feto terör örgütünü anlatacaklarını söyleyen Çuhacı sözlerine şöyle devam etti:

“Bazıları yaşadıklarımızı Türkiye’ye özel sanıyor, o nedenle hak ettiği önemi vermiyorlar. Oysa bu yapılanma Türkiye dışında da çok geniş bir coğrafyada etkili. Pek çok ülkede okulları, şirketleri var ve günden güne de güçleniyorlar. Hizmet ettikleri karanlık güçlerin bu ülkelerde istikrarsızlık yaratma, 15 Temmuz benzeri darbe ile yönetimi ele geçirme gibi girişimleri olabilir. Yaşadıklarımızı ve deneyimlerimizi anlatmak bizim sorumluluğumuz. G20 YEA oturumuna katılan ülke temsilcilerine hem kendi ülkelerinde hem de başta Asya ve Afrika ile bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere bu yapılanmanın ne kadar tehlikeli olabileceğini anlatacağız.”

Türkiye’nin G20 YEA dönem başkanlığı sürecinde başarılı bir süreç yönetimi gerçekleştirerek çıtayı yükselttiğinin altını çizen Çuhacı, Türkiye’nin deneyimlerini diğer ülkelerle paylaşarak sonraki zirvelerin de bu deneyimden yararlanmasını sağladıklarını belirtti.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.