TSE BELGESİNE KOSGEB DESTEĞİ

TSE BELGESİNE KOSGEB DESTEĞİ
TSE’den belge alacaklara yüzde 100 KOSGEB desteği

Belgelendirmede STSO, KOSGEB, TSE işbirliği

TSE’den belge alacaklara yüzde 100 KOSGEB desteği

Samsun TSO, KOSGEB Samsun İl Müdürlüğü ve TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü arasında KOBİ’lerin Kalite Belgesi almasını teşvik etmek amacıyla protokol imzalandı. Yapılan protokol gereği, KOSGEB, TSE’den belge alacak KOBİ’lere yüzde 100 destek verecek.

Samsun’da faaliyet gösteren işletmelerin, belgelendirme ve sertifikasyon sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere,  Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ve Türk Standartları Enstitüsü Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı bir araya geldi.  Samsun TSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, günümüz dünyasında sertifikasyonun önemi, belgelendirme maliyetleri ve Samsun’da faaliyet gösteren işletmelerin ürün, sistem, personel ve laboratuvar belgelendirmelerine nasıl katkı sağlanabileceği gibi konular görüşüldü.

Standartlar, ticaretin uluslararası dili oldu

TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı, dünyada standartların, ticaretin uluslararası dili olarak görülmeye başlandığını belirterek, “Standartlar sayesinde uluslararası ticarette büyük miktarda mal ve hizmet, ürünü veya hizmeti üretenler ile tüketicilerin farklı dilleri konuşmasından bağımsız olarak alışverişe tabi olduğu artık günümüz gerçeğidir. Ülkemizin uluslararası arena da, hak ettiği yeri ve payı almasının yolu uzun soluklu rekabete dayanıklı kurum ve kuruluşlara sahip olmasından geçmektedir. Bunun da en önemli unsuru ise, standardizasyon ve kaliteye yatırım yapmaktır. Bu anlamda KOSGEB desteklerinin çok önem taşımaktadır. KOSGEB’in desteğinden sanayicilerimizin faydalanmasını bekliyoruz” dedi.

Yüzde 100 destek verilecek

KOSGEB İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu ise, belgelendirmenin önemine işaret ederek, “Belgelendirme, bir işletmenin müşterilerine, rakiplerine, tedarikçilerine, çalışanlarına ve aslında tüm kamuoyuna olabilecek en iyi şekilde faaliyet gösterdiğinin kanıtıdır. Artan uluslararası ticaret ve rekabet, belgelendirmeyi günümüz dünyasında zorunlu kılmıştır. Belgelendirme hem işletmelerimizin kurumsallaşması hem de piyasaya ve müşterilerine olumlu mesaj verebilmesi için önemli bir enstrüman haline gelmiştir. KOSGEB olarak, işletmelerimizin ürün kalitelerini geliştirmek, sistemlerini oluşturmak ve bu durumlarını belgelendirerek, uluslararası ticaretten daha çok pay almalarını sağlamak amacıyla, KOBİ’lerin belgelendirme giderlerini yüzde 60 hibe oranında karşılanmaktayız. Bu çerçevede, KOSGEB İl Müdürlüğü olarak belgelendirme çalışması yapan KOBİ’lere katkılarımız her geçen gün artmaktadır. Ayrıca, milli belgelendirme kuruluşumuz TSE ile yapılan görüşmeler neticesinde, söz konusu belgelerin yabancı kuruluşlar yerine TSE’den alınması şartıyla destekleme oranımızı yüzde 100’e yükseltildi. Bu kapsamda KOBİ’lerimizin KOSGEB desteğini iyi değerlendirmesini ve ürün/sistem kalite iyileştirme çalışmalarıyla birlikte belgelendirme hizmetlerinin ilimizde daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Murzioğlu: “Bu fırsat iyi değerlendirilmeli”

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı açıklamada, belgelendirme hizmetinden tüm KOBİ’lerin ve sanayicilerin faydalanmasını beklediklerini kaydederek, Kalite, müşteri taleplerine cevap verebilmek, tüketici kesiminin ise, değişik ihtiyaçlarına kaliteli bir üretimle en kısa zamanla sağlayabilmektir. Bu amaçlar işletmeler, kaliteyi bütün boyutlarıyla benimseyip bütün birimlerine yayarak, hem kaliteli ürün miktarını hem de ürün verimliliğini arttırmak zorundadır. Bu anlamda TSE’den alınacak belgelendirme hizmeti giderlerinin, KOSGEB tarafından yüzde 100 oranında destekleniyor olmasını önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Sanayicilerimizin ve KOBİ’lerimizin bu fırsatı iyi değerlendirmesini bekliyoruz” diye ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.