Trafik Kurallarını Eğlenerek Öğreniyorlar

Trafik Kurallarını Eğlenerek Öğreniyorlar
Atakum ilçesindeki Nene Hatun Anaokulu Papatyalar Sınıfı Derya Özcan öğretmen ile birlikte minik öğrenciler trafik kurallarını benimsetmek amacıyla uyguladıkları Canım Sana Emanet Projesi kapsamında Samsun İl Emniyet Müdürlüğüne gezi düzenlediler.

Trafik şube müdürü ve polis memurlarından trafik kuralları ile ilgili bilgi alırken Samsun kygs merkezinde keyifli vakit geçirdiler. Kendilerine dağıtılan trafik dedektifleri kartları ve kırmızı düdükleriyle trafik kurallarını öğrenen minikler trafiğin önemi hakkında bilgi sahibi oldular.

11t.png

‘TRAFİK KURALARINI ÖĞRETİYORUZ’  
Minik öğrencileri geleceğe hazırladıklarını belirten Okul Müdürü Dilek Genç,”  Canım Sana Emanet adlı Projemizle Trafik eğitimini okul öncesi dönemden başlayarak çocuklara verilmesini trafik konusundaki bilinç düzeyini yükseltmek ve kurallar konusunda farkındalığı oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz  trafik işaretlerinin, kurallarının olduğu yelekleri giyerek toplumsal farkındalık oluşturarak trafik kuralları konusunda toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeye çalıştılar. Öğrencilerimiz Trafik Şube Müdürlüğüne giderek polis amcalarının polis haftalarını kutladılar ve trafik kuralları başta olmak üzere, trafikte yayaların nasıl davranacağından, sürücülerin yayalara davranışlarına kadar birçok konuda eğitim aldılar. Projede emeği olan Derya Özcan öğretmenimize, velilerimize, öğrencilerimize, ilgi ve sevgi ile çocuklarımıza trafik konusunda eğitim veren Trafik Şube Müdürlüğündeki görevli polislerimize teşekkür ederiz ”dedi.
Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.