Topaloğlu; ‘’ İstiklal Marşı sonsuza dek bize yol gösterecektir.’’

Topaloğlu; ‘’ İstiklal Marşı sonsuza dek bize yol gösterecektir.’’
Programa 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güney, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Daire amirleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan programda Şehit Burhan Yazıcı Orta okulu öğrencileri Akif ve İstiklal Marşı adlı tiyatro oyununu sahnelemesinin ardından, İstiklal Marşı oratoryosu sahne aldı. Şiirlerin okunmasının ardından program, 19 Mayıs İlçesinde okullar arası gerçekleştirilen İstiklal Marşı’nın güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken konuşma yapan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; ‘’ İstiklal Marşı yazıldığı dönemde düşmana karşı içine düşünülen umutsuzluğa isyan eden bir metindir. Bizler zaman zaman şehitlik, kahramanlık gibi önemli kavramların değerini unutabiliriz. Ancak bulunduğumuz coğrafya dolayısıyla bunu unutmamız mümkün değildir. Bu nedenle İstiklal Marşı bize sonsuza kadar yol gösterecek çok önemli bir metindir. Bu vesile ile dereye giren öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.