TOK'TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

TOK'TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 19 Ekim'de kutlanan Muhtarlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tok'tan Muhtarlar Günü Mesajı

"Muhtarlar yerel demokrasinin gücüdür"

Muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğunu söyleyen Başkan Tok, Demokrasi zincirinin ilk halkası olan vatandaşların devlete ihtiyaç duyduğunda çaldıkları  ilk kapının muhtarlıklar olduğu kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 19 Ekim'de kutlanan Muhtarlar Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geçen sene  çıkarılan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim'de kutlanan Muhtarlar Günü ile ilgili mesaj veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Mahalle muhtarlarının yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletin en küçük parçası olan kurum olduğunu söyledi.

"MUHTARLAR, DEMOKRASİ ZİNCİRİNİN İLK HALKASI"

Muhtarların demokrasinin gelişmesine katkıda bulunurken yerel yönetime katılımı sağlamanın da önemli araçlarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok,  " Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız,  fedakârca görevlerini yerine getirerek bizim mahallelerdeki gözümüzdür. " dedi.

"MUHTARLIK SEVGİ VE FEDAKARLIK GERREKTİREN ZOR BİR GÖREVDİR."

Belediye bünyesinde muhtarlar ve belediye arasındaki koordinenin ve iletişimin güçlendirilmesi amacıyla geçen sene Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduklarını söyleyen Başkan Tok, " Muhtarlarımızın dilek, temenni, şikayet ve önerileri ilgili birimlere en kısa sürede ulaştırmak amacıyla geçen sene  Muhtarlıklar Müdürlüğümüzü kurduk. Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi ve mahalle muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla kurduğumuz Muhtarlıklar Müdürlüğümüz, taleplerin verimli ve etkin bir şekilde sonuçlandırılmasında önemli görev üstlenmektedir. Halkımıza hizmet noktasında ilçemizdeki mahalle muhtarlarımızla diyaloğumuzu sürdürmekteyiz. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, hayatını kaybeden muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.