• BIST 90.118
  • Altın 214,785
  • Dolar 5,3904
  • Euro 6,1016
  • Samsun 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Rotaryanlar işlerini bilir!
  • Denge Gazetesi Cebinizde
  • Samsun'da Bir İlk
  • Rotaryanlar işlerini bilir!
  • Denge Gazetesi Cebinizde
  • Samsun'da Bir İlk

Tirit sezonu başladı, kazlara talep arttı

Tirit sezonu başladı, kazlara talep arttı
Samsun'da tirit sezonunun başlamasıyla kazlara talepte artış yaşanıyor.

Samsun gibi Anadolu'nun bazı bölgelerinde yaygın olarak tüketilen tirit, kazın yanı sıra ördek, tavuk, inek veya koyun etiyle yapılabiliyor.

Havza ilçesinde kaz satıcısı Muhabbet Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havza, Kavak ve Vezirköprü'de kazdan yapılan tiride ilgi gösterildiğini söyledi.

Havaların soğuması ile kaza talebin arttığına işaret eden Altınok, "Ben kesilmiş ve temizlenmiş kaz satıyorum. Temizlenmiş kazın kilogramı 35 lira. Ortalama 150 liraya temizlenmiş iyi bir kaz alabilirsiniz. Şubat ayına kadar bu yoğunluk devam eder." dedi.

Kaz besicisi Nuri Cenik de canlı kazın fiyatının 100 ila 150 lira arasında değiştiğini belirterek, besili bir kazın kanatlarının alt kısmıyla göğüs kısmının yağlanmış olması gerektiğini anlattı.

Pazardan kaz alan vatandaşlarsa kaz fiyatının geçen yıldan bu yana değişmemesinden memnun olduklarını kaydetti.

Onur Özsoy

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim