Terme’den Halep’e yardımlar devam ediyor

Terme’den Halep’e yardımlar devam ediyor
Terme’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla toplanan 6 TIR gıda ve yaşam malzemesi, Halep'ten tahliye edilen sivillere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

Terme’de, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla "Halep'te insanlık ölmesin" kampanyasında toplanan insani yardım malzemesi yüklü 6 tır, Halep'ten tahliye edilen sivillere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı. Terme’de geçtiğimiz haftalarda da ilçeden hayırsever kurum ve sivil toplum örgütlerince toplanan 20 TIR yardım malzemesi Halep’e gönderilmişti.

TIR’lar yola çıkmadan önce Terme ilçe müftülüğü önünde tören düzenlendi. Törene Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, daire amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

APAYDIN TEŞEKKÜR ETTİ

Terme Müftüsü Recep Apaydın, yardım tırlarının uğurlanması amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hayırseverler tarafından kendilerine emanet edilen temel gıda ve yaşam malzemelerinin Halep'e gönderileceğini ifade etti. Katkı veren herkese teşekkür etti.

GÖZLERİ YAŞARTAN MANZARA

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise, her türlü gönül seferberliğinin yaşatıldığı Terme’de gözleri yaşartan bir manzarayla karşı karşıya olduklarını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı ve İlçe Müftülüğünce yürütülen kampanya kapsamında toplanan 6 TIR dolusu yardım malzemesi inşallah birazdan yola çıkacak. Bu anlamda bu kampanyada emeği geçen arkadaşlara, fedakarlığın, yardımlaşmanın, gönül seferberliğinin en üst düzeyde sergileyen bu ilçemizdeki bu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum hepinizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Yardım tırları İlçe Müftüsü tarafından yapılan duanın ardından yola çıktı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.