Terme'den eğitime destek

Terme'den eğitime destek
Terme Söğütlü Mahallesi içinde yer alan 2 adet eski okul binasının özel eğitim ve uygulama merkezi haline dönüştürülmesi amacı ile Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

Mülkiyeti Maliye'ye ait olan 3 bin 100 metrekare arsa üzerinde bulunan 2 adet eski okul binasının, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından onarılarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, özel eğitim ve uygulama merkezi haline dönüştürülmesi için protokol imzalandı.
Protokol törenine; Belediye Başkanı Şenol Kul, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Terme Kaymakamı İlyas Gün ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy katıldı.
Protokol tarihinden sonra 15 gün içinde yer tesliminin yapılacağını açıklayan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Bu proje aslında daha önce gündeme gelmişti. Başkanımla anlaşma sağlandıktan sonra konuyu eski Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy'a izah ettiğimde hayırlı bir hizmet olacağını belirtti. Ama bu süre zarfında hem sayın valimiz ayrıldı, hem de Mukaddes Kul vefat etti. Fakat bu iş yarıda kalmayacak, inşallah bunu taçlandıracağız. Sayın Belediye Başkanımız Şenol Kul tarafından atıl duran iki okulumuz onarılacak, biz de annesinin adını taşıyan özel eğitim ve uygulama okulu haline dönüştüreceğiz." dedi.
Her iki okulu çok kısa sürede onarak eğitim camiasına kazandıracağını ifade eden Başkan Kul, "Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır anlayışıyla, eğitimin en öncelikli mesele olarak ele alınmasını gerektiğini düşünüyoruz. Allah'a şükürler olsun ki; annemizin isimlerini taşıyan böyle bir okulu ve eseri eğitime kazandıracağız. Bu güzel okulun tüm ilçeye ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini diliyor. Konuya duyarlılıkları ve katkılarından dolayı eğitim camiası yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Terme Kaymakamı İlyas Gün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve Belediye Başkanı Şenol Kul, bu okulların Terme'ye hayırlı olması dileklerinde bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.