“Terme’de Kız imam Hatip Lisesi Okul” protokolü imzalandı

“Terme’de Kız imam Hatip Lisesi Okul” protokolü imzalandı
Terme İlçesi'nde yapılması planlanan 32 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi'nin protokol töreni Terme Belediyesi Kültür merkezinde yapıldı.

Terme ilçesi Saray mahallesinde olan mülkiyeti Terme Belediyesine ait ve Maliye Hazinesine devredilerek kullanım hakkının Milli Eğitim Bakanlığına tahsisi yapılacak olan 8104,68 m2 lik arsa üzerine 1.200.000,00 TL'lik kısmı hayırsever Burhan Kır tarafından yaptırılarak hibe edilecek 32 derslik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul inşaatı için protokol imzalandı.
Hayırsever işadamı Burhan Kır'ın Babası Temel Kır'ın adının verileceği okul protokol törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Ak Parti Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Kaymakamı İlyas Gün Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Hayırsever Burhan Kır, ilçenin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
İşadamı Burhan Kır törende yaptığı konuşmasında “Herşeyden önce Allah' a çok şükürler ediyorum. Bize böyle bir hayır yapmayı nasip etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olmasını temenni ederim.” Dedi.
Samsun Valisi İbrahim Şahin konuşmasında “Bu eğitim yuvalarını çok önemsiyorum. Buralarda gözümüzü yaşartan gençler yetişecek. Bu okulun bir an önce yapılması için bizzat takipçi olacağım. İnsanın kazandığından vermesi çok kolay değil. İnşaallah örnekliliğiniz diğer insanlara da örnek olur ve onlarda böyle yatırıma vesile olurlar. Eğitim yuvasının kazandırılmasın da vesile olan hayırsever iş adamı Burhan Kır, babaları Temel Kır olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” Dedi.
Samsun Ak Parti Milletvekili Cemal Demir Yılmaz; “En büyük projemizi Kır ailesi ve Termeliler sayesinde kolay bir şekilde çözdük. Önümüzdeki sene en modern İmam Hatip Kız Lisesi eğitim öğretime başlayacak. Çocuklarımız en iyi imkânlarla okuyacak. İmam Hatip Lisesi yapımı için bir kuruş veren herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum okul yapımını çok sahiplendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul yapımına emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah hayırlı etsin.” dedi.
Programda konuşma yapan Şenol Kul; “ Terme yeni bir okuluna daha kavuşuyor. Terme'de eğitim açığını kapatmak için İmam Hatip Ortaokulu, Sağılık Meslek Lisesi, İmam Hatip kız Lisesi, Fen Lisesi ve yaptırılacak olan Endüstri meslek lisesi gibi okullarımız açılacak. 2015 yılı için Terme için çok iyi bir yıl olacak. İlim Çin'de de olsa öğrenin diyen bir kültürden geliyoruz. İmam Hatiple başlayan diğer okullarla devam edecek olan eğitim seferberliğimiz Terme'nin geleceği ve geleceğin Terme'si için bir çığır açacak. Katkısı olan tüm hayırsever işadamlarımıza teşekkür ederim.” dedi.
Protokol sonunda hayırsever iş adamına Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul tarafından plaket takdim edildi. Programda okul öğrencileri tarafından Kuranı Kerim ve ilahiler okundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.