Terme yeni sanayi sitesine kavuşuyor

Terme yeni sanayi sitesine kavuşuyor
Terme’de bir araya gelen sanayi esnafı tarafından kurulan kooperatifle ilçede Yeni Sanayi Sitesi kurulması için çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Şenol Kul, “ilçemiz değişiyor

Terme’de bir araya gelen sanayi esnafı tarafından kurulan kooperatifle ilçede Yeni Sanayi Sitesi kurulması için çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Şenol Kul, “ilçemiz değişiyor. Bu değişimin yaşandığı yerlerden biri de ilçemizin sanayisi. Gelişen Terme’nin üretim gücü yapılacak olan bu sanayi sitesi olacak” dedi.

Terme’de yeni sanayi için adımlar atıldı. İlçe sanayicilerinin bir araya gelerek oluşturdukları kooperatifle ilçeye yeni sanayi sitesi kazandırılacak. Mevcut sanayi sitesinin hemen yan tarafında 110 bin m2’lik arsayı satın alarak işe koyulan kooperatifi, Terme ve Büyükşehir Belediyesi de yalnız bırakmadı. Kooperatif tarafından alınan arsanın imarını yapılarak, arsa sanayi ve ticaret alanı olarak tahsis edildi.

110 bin metrekare alan içinde her biri 350’şer metrekareden oluşan 154 iş yerinin yer alacağı yeni sanayi alanı içinde ayrıca 10 bin metrekare sosyal alan yer alacak. Yeni sanayi sitesi Terme belediyesi tarafından arsanın imar yolu yapılmaya başlanırken, temelin bu yıl içinde atılması bekleniyor.

EKMEKÇİ; “MUTLUYUZ”

Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, “bu proje başladığında hiçbir şey belli değildi, arsa bile yoktu. Ama şimdi arsa bulundu, imarı yapıldı ve temelin atılacağı gün bekleniyor. Burada insanların para kazandığı, üretim yapıldığı, istihdam sağlandığı günü de göreceğiz. Bu projede bir parça katkımız olduğu için çok mutluyum ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KEFELİ; “TERME’NİN MEGA PROJESİ”

Terme Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kefeli, “Biz adımı atar atmaz kooperatifimize çok talep oldu. Fakat yalnızca 154 kişi ile yola devam edebiliyoruz. Bu 154 sanayicimizi de üretim yapan daha çok imalat sektörü ile uğraşan sanayicilerimizden seçtik. Bu proje termenin mega projesidir. Proje maliyeti 50 milyon lirayı geçiyor. Proje için bizlere destek veren arsanın imarının hızlıca çıkarılmasını sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul’a ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

50 MİLYONLUK PROJE

Terme Belediye Başkanı Şenol yapılacak Yeni Sanayi Sitesi’nin ilçedeki değişimin en önemli adımlarından biri olduğunu belirterek yaptığı konuşmasında, “İlçemizde önceden böyle bir adım atıldığında hazine arazisi bulunsun, tahsis edilsin diye bakılırdı ama maalesef ilçemizde bu şekilde bir hazine arazisi yok. Yeni sanayinin kurulması için kendi arsalarını alarak yola koyulan tüm sanayicilerimizi kutluyorum. Alınan bu 110 bin dönümlük arsanın imarı yapılarak, ticaret ve sanayi alanı olarak belirlendi. Belediyemiz bu alanda hemen yol çalışmalarına başladı. Su anda 50 milyon liralık projenin temelleri atılıyor” diye konuştu.

ESNAF GELİŞECEK, TERME GELİŞECEK

Bu projenin Terme’nin önünü açacağına vurgu yapan Başkan Kul konuşmasını şöyle tamamladı: “Şuandaki alanda esnaf arkadaşlarımız kendi işlerini büyütememekteler. Yeni sanayi sitesi ile inşallah esnaflarımız gelişecek, Terme gelişecek. İnşallah yeni yapacağımız sanayi sitesi esnafımızı geliştirerek daha da güçlü hale getireceğiz. Bundan sonra söz sanayi esnafımızın. Bu konuda her zaman dediğimiz gibi esnafımızın yanındayız. Bizim tek derdimiz var, oda sorunları birlikte çözerek daha iyi bir gelecek hazırlamaktır. İlçemizin merkezinde, imalatçılar var, fabrika var, mobilyacılar var, inşaat depoları var bunların da bir an önce şehir merkezinden bu şekilde toplu alanlar yaratarak çıkması ve şehri rahatlatmamız gerekiyor. Terme’de modern bir şehirde yaşamanın rahatlığını herkes hak ediyor. Bizler de bu anlamda vatandaşlarımızın rahatı için çalışıyoruz. Yeni sanayi sitesi ilçemize, sanayicilerimize ve ülkemize hayırlı olsun”

Bu yıl içinde temelinin atılması planlanan sanayi sitesinin 2020 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.