Terme Belediyesi yaralı kuğuya sahip çıktı

Terme Belediyesi yaralı kuğuya sahip çıktı
Terme ilçesi Taşlık mahallesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kuğu, Terme Belediyesi ekiplerince alınarak tedavi edilmesi amacıyla Terme Yaban Hayatı koruma sahasında milli parklar yetkililerine teslim edildi.

Samsun’un Terme ilçesi Taşlık Mahallesinde yaşayan Ayhan Temiz, evinin bahçesinde gezinirken bulduğu yaralı kuğuyu Terme Belediyesi yetkililerine teslim etti. Göçmen kuşların göç yolunda yer alan Terme, Çarşamba ve Bafra’nın sulak arazilerinde özellikle Aralık ve Ocak aylarında sıklıkla görülen kuğular bilinçsiz avcıların da hedefi oluyor.

“TEMİZ: DAHA BİLİNÇLİ OLALIM”

Terme ilçesinde avcılar tarafından vurulmuş, yaralı halde bulduğu kuğuyu Terme Belediyesini arayarak yetkililere teslim eden Ayhan Temiz, yanına gittiğinde uçamadığını fark ettiği kuğuyu alarak evine getiriyor. Ayhan Temiz, Kendinin bakamayacağını ve ölmesinden korktuğu hayvanı yetkilileri arayarak teslim ediyor. Vücudunda hafif yaralar olduğunu, gören Ayhan Temiz Terme Belediyesini arayarak, belediyeden gelen ekiplere yaralı kuğuyu teslim etti. Temiz avcılardan, kuğu gibi nadir bulunan hayvanlar için daha bilinçli davranmalarını istedi.

“TEDAVİ EDİLECEK”

Terme Belediyesi yetkilileri tarafından teslim alınan kuğu Terme Gölardı Yaban Hayatını Koruma sahasına getirilerek, Milli Parklar görevlilerine teslim edildi. Ayağında ve Kanadında yara olduğu için uçamayan kuğu yetkililer tarafından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi veterinerlik fakültesine götürülecek.

“DÜNYAYI BİRLİKTE PAYLAŞIYORUZ

Terme Gölardı Yaban Hayatı Koruma sahasına yaralı kuğuyu görmeye gelen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “insanlara hayvan sevgisini kazandırmalıyız” dedi. Şenol Kul Göl Ardı Yaban Hayatı koruma sahanın kuş cenneti haline dönüşmesi için çalışma başlattıklarını ve Gölardı’nın kuşlar için cennete dönüşeceğini de sözlerine ekledi.  Hali hazırda bulunan sülün yetiştirme alanın daha da genişlediğini belirten Kul, Dünya’da doğal ortamında sülünlerin sadece bu alanda yetiştirildiğini de ifade etti.

Tüm hayvanların yaşama hakkına sahip olduğunu kaydeden Kul “Hayvanlar dünyayı birlikte paylaştığımız varlıklardır; doğanın dengesinin korunmasında, besin zincirinin oluşumunda olmazsa olmaz rolleri bulunmaktadır. Yaşayan tüm canlılar gibi onlar da, doğanın, eşit haklı bireyidir. Bu nedenle tüm hayvanların saygı görme hakkı vardır ve hiçbirine zalimce davranılamaz. Zorunlu olmadan bir hayvanın yaralanması ve öldürülmesi yaşama karşı işlenmiş suçtur. Duyarlı davranışından dolayı Ayhan Demir kardeşime teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum