TEKİN'DEN TORBA YASA ELEŞTİRİSİ

TEKİN'DEN TORBA YASA ELEŞTİRİSİ
Tekin Torba Yasa’nın 78. Maddesinde  Hükümeti çok sert eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Hayati Tekin 502 Sayılı kanunun 78. Maddesine istinaden grubu adına söz alan Tekin Hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Kağıttan Teyyare Selam söyle o yâre

“Keşke sadece 78 inci Madde problem olsa. İsmi üzerinde Torba yasa, içinde olmayan yok. Amaç; bütçeye yasal olarak ilave edilebilecek %5+%5’lik kısmında aşılmasından dolayı bütçe açığının gayri nizami torba yasayla kapatılma çabasıdır. Bunu yaparken sadece vergileri yükseltmiyorsunuz. Meraları peşkeş çekerken, organize sanayileri de üretimden koparıp kiralık depoculuğa yönlendiriyorsunuz. Halbuki bu organize sanayi bölgeleri yıllardır depoculukla mücadele etmektedir. Organize sanayilerin fikirlerini dahi almadığınız belli oluyor.”

       Deli Dumrul zenginden alıp fakire verirdi, siz; fakirden alıp zengine veriyorsunuz…

Torba yasayla amaç torbaya para toplamak, merak ediyorum siz parayı ne yapacaksınız? Haydi eskiden kamu ihalesi yapıyordunuz şimdi yandaşlara yağlı ihalelerle şehir hastaneleri veriyorsunuz. Para lazım değil Yap-İşlet-Devret.

Havaalanı yapıyorsunuz Yap-İşlet-Devret, Yol, köprü yapıyorsunuz Yap-İşlet-Devret.

Müteahhit de deli Dumrul gibi geçenden 80 akçe alıyor. Siz de geçmeyen vatandaşın vergilerinden müttehide 100 akçe ödetiyorsunuz. Deli Dumrul’a da haksızlık etmeyelim. O zenginden alıp fakire verirdi, siz; fakirden alıp zengine veriyorsunuz.

  • Yine Saraya para lazım desek, bütçesi şişkin-itibardan taviz yok.  Damat bey bakan, her şey devletten.
  • Diğer damat Katar hariç satamadığı Dronları dolar bazında satıyor TSK’ya.
  • Bilal bey desek,  gemileri İsrail limanlarında, yalnız Mavi Marmara mağdurları mahkemede,
  • Maşallah beyefendi geldi yüzüğüyle, gidiyor yüküyle.

 

 

 

 

 

 

 

Kumardan mı helalden mi?

İyi ki Cumhurbaşkanı’nın 2 çocuğu daha yok derken başımıza birde Binali beyin çocukları çıktı. Kumardan mı helalden mi kazanıldı bilmem ama mal çok-vergi yok. Allah’ın hikmeti Tam da ek vergileri konuşurken. Hatta sigara kağıdından dahi vergi istenirken kumar gelirlerine yani şans oyunlarına 100+100 zam yapılırken ilginç bir zamanlama oldu.

         Son zamanda başka bir konu da, Merkez Bankasının kur tahmini. O da delinin hatıra defteri gibi. Önce 3.54, tutmadı 3,72, son revizyonla da yılsonu dolar tahmini 3,86’ya yükseltildi, tüm baskılara rağmen dolar zaten 3.86 öyleyse bugün 1 Ocak 2018 olması gerekiyor.

         Tayyip beyin deyimiyle “Tulumbada Su Bitmiş”. 2018’de yeni torba yasalarda buluşmak üzere iyi günler diler, yüce meclisi saygıyla selamlarım. Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.