TEGV, Gönüllüler ile 20. Yılında da Fark Yaratıyor!

TEGV, Gönüllüler ile 20. Yılında da Fark Yaratıyor!
Gücünü binlerce gönüllüsünden alan TEGV, daha iyi bir gelecek için gönüllülerimizin gelişimine katkıda bulunmak ve gönüllülük bilincinin yerleşmesi amacıyla 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü TEGV Samsun Eğitim Park ında etkinlikler ile kutladı.

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü'nü Türkiye genelinde gerçekleştireceği aktivitelerin yanı sıra, 5 Aralık'ta TEGV Samsun Eğitim Park ında düzenlediği “Gönüllüyüm Çünkü” temalı kutlama etkinliği ile renklendiriyor. Etkinliğe ev sahipliği yapan TEGV Samsun Eğitim Parkı, o gece Tema, Tog ve Turmepa Samsun Temsilcileri ile gönüllülerini ağırladı.

Faaliyetlerini binlerce gönüllüsünün desteği ile gerçekleştiren TEGV; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedeflemekte.

Yirminci yaşını kutlamaya hazırlanan TEGV, gönüllülük ile ilgili farkındalık yaratılması amacıyla her sene gönüllü çalışmalarına destek veren etkinliklere imza atıyor. TEGV'in gelenekselleşen Dünya Gönüllüler Günü kutlamaları kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkında gerçekleştirilen ve Trafik Ateşböceğimizin de katılacağı etkinliğe Toplum Gönüllüleri Vakfı Samsun İğne Deliği Gençlik Merkezi, Turmepa Deniz Temiz Derneği Samsun Şubesi, Tema Samsun Şubesi Personel ve Gönüllüleri ile birlikte olacağız.

Program yunus balıklarının gönüllülere teşekkür etmesiyle başladı. Her Kurumun Gönüllülerinin dilinden gönüllü hikayeleri ve videoları ile devam eden programın sunuculuğunu 10 Yıldır gönüllüğünü sürdüren Yener Özamaç üstlendi. Programa Tema Samsun Temsilciliğinden Ömer Faruk Sönmez in “Diğerkamlık” söyleşisi ile keyifli bir boyut kazandı.

Gönüllülerimiz “gönüllüyüm çünkü” temalı opera, doğaçlama, arabesk, thm performanslarını sergileyerek geceye imzalarını attılar. Performansların sonunda Hep birlikte kutlama pastamızı keserek kutlamamızı gönüllü müzik orkestramız ile renklendirerek ve gönüllülerimize bugüne ait hediyelerini vererek gecemize son verdik.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın 80 etkinlik noktasında “TEGV Gönüllülük Haftası Etkinlikleri” düzenlenmeye devam etmekte. Ülkemizde 'aktif sorumlu yurttaş' olarak sorumluluk alan ve çözümün bir parçası olmayı seçen bütün gönüllülerin Dünya Gönüllüler Günü'nü kutlarız!


Dünya Gönüllüler Günü:
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1985 yılında, gönüllü çalışmaları ve faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı artırmak amacıyla '5 Aralık' tarihinin her yıl Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanmasına karar verdi.
1985 yılından bu yana Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede 5 Aralık, Dünya Gönüllüler Günü olarak kutlanıyor. Dünya Gönüllüler Günü; 'gönüllülük' kavramının toplumumuzda daha geniş kitlelere yayılması, günlük hayatımızın doğal bir parçası haline gelmesi ve gönüllü çalışmaların, yerel, ulusal ve küresel platformlarda tanıtılması için çok önemli bir fırsat olarak kabul ediliyor. Bu amaçla, Dünya Gönüllüler Günü'nde; gönüllülüğün tanıtılması, yaygınlaştırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve böylece; bireyleri, yaşadıkları topluma karşı daha sorumlu olmaya, bir arada hareket etmeye ve gönüllü olmaya yönlendirmek için; bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı, gönüllü çalışmaların teşvik ve takdir edildiği çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılıyor.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 36 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 42 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 4 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 2 milyona yakın çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.