Taşıt kredisinde taksit sınırları değişti

Taşıt kredisinde taksit sınırları değişti
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), elektrikli motorlu araçların satın alınmasına yönelik kredi miktarlarında değişiklik yaptı.

BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 13 Haziran 2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 12 nci maddesi kapsamına giren mükellefler tarafından üretilen sadece elektrik motorlu taşıtlar için kredi vade sınırlarında düzenlemeye gidildi. Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira üzerinde olup 3 milyon lira üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 36 ay olarak belirlendi. Nihai fatura değeri 3 milyon liranın üzerinde olup 4 milyon lira üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 24 ay oldu. Nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup 5 milyon lira üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde ise vade sınırı 12 ay oldu.

thumbs-b-c-df026f0d7b6691df4f1ba876003abc25.jpg

Tüketicilere binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranını belirleyen kurallar da yeniden düzenlendi. Kurul kararına göre, kredi tutarının taşıtın değerine oranı nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıtlar için yüzde 70'i aşamayacak. Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin liranın üzerinde olup, 3 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için kredi tutarının taşıtın değerine oranı yüzde 50'yi aşamayacak. Nihai fatura değeri 3 milyon liranın üzerinde olup 4 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için bu oran yüzde 30 olarak belirlendi. Nihai fatura değeri 4 milyon liranın üzerinde olup 5 milyon lira üzerinde olmayan taşıtlar için ise kredi tutarının taşıtın değerine oranı yüzde 20'yi aşamayacak. Nihai fatura değeri 5 milyon liranın üzerinde olan taşıtlar içinse kredi tutarı sıfır olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.