Takım ruhunu oluşturmamız gerekiyor

Takım ruhunu oluşturmamız gerekiyor
Yılport Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, Çaykur Rizespor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Çapa, "Takım ruhunu ve birlikteliği oluşturmamız gerekiyor. " dedi.

Yılport Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, “ Maça iyi başladık. Biraz daha kompakt futbol oynamaya çalıştık. Çünkü fiziksel olarak çok üst düzey değiliz. Tabi bunun nedenleri var. Bunlardan bir tanesi karşımızda sürekli oynayan ilk 11 olması. Ligin sekizinci haftası. Bu sekizinci haftaya kadar sürekli aynı 11 ile başlayan bir rakip vardı karşımızda. Bizde ise sezon başından beri bir arayış var. Yani halen daha oluşturmuş olan bir kadromuz yok, bugüne kadar oluşmadı. Bir an önce bunu oluşturmamız gerekiyor. Bireysel anlamda çok fazla ligin on iki, on üç takımdan daha geri olduğumuzu düşünmüyorum. Ama halen takım olamadığımız için gerideyiz, bunu kabul etmemiz gerekiyor. Bunun için de çok çalışacağız. Rakip on kişi kaldıktan sonra ön tarafta özellikle iyi koordine olmamız gerekiyordu. Çünkü rakip tamamen kendi alanına kapanıp savunma yapıp kontralardan pozisyon üretmeye çalıştı. Biz ise oyunun yönünü değiştirerekten pozisyon üretmeye çalıştık. Zaman zaman bunu iyi yaptık, zaman zaman biraz gereksiz pas hataları yaptık. On sekiz içerisinde pozisyonlara girdik ama maalesef değerlendiremedik." dedi.

"Gelecek teknik adamla birlikte her şey düzelecektir"
Çapa, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Şimdi milli takım arası yani bizim için artık tamamen ligin yeniden başladığı bir süreç başlıyor. Yani bu süreci mutlaka iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yeni gelecek teknik adamla birlikte eminim ki her şey düzelecektir. Bireysel anlamda bu ligin on iki on üç takımla yarışabilecek potansiyele sahibiz ama önce takım ruhunu ve birlikteliği oluşturmamız gerekiyor. Eminimki biz bunu oluşturduğumuz zaman şehrimiz gereken desteği zaten verecektir. Şu andaki bulunmuş olduğumuz duruma rağmen tribünler gayet güzeldi. Sonuçlar geldiği zaman eminim çok daha değişik bir ortam oluşacak Samsun'da. Onları üzdüğümüz için biz de üzüntülüyüz."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.