Şimşek: Türkiye yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluklar ülkesi haline geldi

Şimşek: Türkiye yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluklar ülkesi haline geldi
MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, AK Parti'nin 2002 yılında yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele vaadiyle iktidara geldiğini...

Aradan geçen 12 yılın ardından bunun tam tersini yaptığını söyledi. Şimşek, "Türkiye yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluklar ülkesi haline geldi." dedi.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek Bafra'da çalışma ofisinde Cihan'a yaptığı açıklamada, ülke içinde ve dışında meydana gelen gelişmeler karşısında hükümet politikalarının yetersiz olduğunu söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2002 yılında 3Y olarak sloganlaştırdığı; yoksulluklar, yolsuzluk, yasaklarla mücadele vaat ederek iktidara geldiğini hatırlatan Cemallettin Şimşek, "Aradan geçen 12 yılın içerisinde, bunun tam aksini yaptı. Türkiye yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluklar ülkesi haline geldi. Türkiye yolsuzluklarda, yasaklar konusunda da, dünya ölçeğinde, aşağıya doğru gidiyor. Yani basın özgürlüğünde, temel hak ve hürriyetlerde ve her şeyde ülke daha geriye doğru gitmeye başladı." dedi.

'YOLSUZLUĞU SAVUNAN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYA KALDIK'

Sınır tanımayan gazetecilerin yayınladığı rapora da atıfta bulunan MHP'li Vekil, Türkiye'nin basın özgürlüğünde dünya sıralamasında üçüncü dünya ülkeleri ile 163'üncü sıraya kadar indiğini, yolsuzluğu savunan bir iktidarla karşı karşıya kalındığını belirtip şunları söyledi: "Geldiğimiz noktada ne oldu? Türkiye bir yolsuzluk ülkesi haline geldi. Dünya ülkeleri tarafından yolsuzluklarda eleştirilen ve bu yolsuzlukların üzerine de, kamu gücünü kullanarak üstünü örten bir iktidar ile karşı karşıya kaldık. Bunun en zirve noktası ise 17-25 Aralık dediğimiz yolsuzlukların artık patlama noktasına geldiği durumdur. 17 -25 Aralıkta ne oldu. Bir savcı, ülkede gelişen önemli bir yolsuzluk için düğmeye bastı ve iktidarın çok yakın patronları, iktidara yakın insanları da, ayrıca dört tane bakanı da ilgilendiren bir soruşturmaya başladı. Bunun üzerine iktidar, büyük bir panikle, kanunsuz bir şekilde, kanunları da Millet Meclisi'ne getirerek, daha sonra da değiştirerek, onun önüne geçmeye çalıştı. Hani yolsuzlukla mücadele edecekti, yolsuzluğu savunan bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Önce ne yaptılar, adli kolluk yönetmeliğini değiştirdiler. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir savcının verdiği görevi, idare izin vermediği için adli kolluk yerine getirmedi. O süreçte ne oldu. Emniyet Müdürünü değiştirdiler, jet hızıyla gece bir emniyet müdürünü oraya verdiler. Daha sonra da savcının başlattığı soruşturmanın önünü kesmek için 25 Aralıktaki soruşturmayı adli kolluk, savcının emrini yerine getirmedi. Şimdi dünyada iki şey var. Dünya'da, adliyenin emrinde olan bir polis teşkilatı var. Ama Türkiye'de bu yok. Türkiye'de herhangi bir soruşturma nedeniyle, savcı bir adli zabıtaya bir görev verdiğinde, artık o zabıta idarenin görevinden çıkmış oluyor. Savcıyla sır olacak şekilde bir soruşturmayı yürütüyor. O zaman adli kolluk görevi başlıyor. İktidar bu soruşturmayı önledi, daha sonra ne oldu. Meclise getirdikleri bir yasa ile yandaşlarının aranmasının önü kesildi. Polisi dağıtarak, polisi alt üst ederek, 'yok paraleldi, yok başka bir yapıydı' diyerek, her şeyi alt üst ederek, yolsuzluklarının üstünü örtmeye çalıştılar.” dedi.

MHP Milletvekili Şimşek, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu milletin direncinden çekinmese ülkeyi bölme noktasına götüreceğini öne sürüp, "Burada en azından başlangıçta bir demokratik özerklik dedikleri, daha sonra federasyon, konfederasyon şeklinde ayırdıkları, bir bölgeye götürecekler. Burada bu iş tamamen milletin iradesine bağlı, Adalet ve Kalkınma Partisi bu işe dünden razı. Geçenlerde Sayın Bülent Arınç ne diyordu. 'Yahu Abdullah Öcalan'ı böyle söyleyip de, adamı itibarsızlaştırma' diyor. Abdullah Öcalan kim ki; ne itibarı var? Abdullah Öcalan ne zamandan beri sayın oldu? Abdullah Öcalan bölücüdür ve bu ülkenin bebek katilidir.” şeklinde konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.