Sibirya soğukları devam edecek

Sibirya soğukları devam edecek
SAMSUN Meteoroloji 10'ncu Bölge Müdürü Murat Asar, Sibirya kaynaklı soğuk ve yağışlı havanın bölgede hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceğini söyledi.

Samsun Meteoroloji 10'ncu Bölge Müdürü Murat Asar, bugün etkisini gösteren soğuk ve kar yağışlı hava ile ilgili olarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. Asar, öngörülen kar yağışının bugün bölgede gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Kar yağışına bağlı olarak bölgemizde hava sıcaklıklarında düne göre 4 ila 8 derecelik düşüşler görülmektedir. Sibirya kaynaklı soğuk ve yağışlı hava hafta sonuna kadar etkisini sürdürmeye devam edecek. Bölgemizin tamamında aralıklarla görülen kar yağışının Çarşamba günü yer yer yoğun olmak üzere devam edeceği, Perşembe ve Cuma günü yoğunluğunun azalarak aralıklarla devam edeceği Cumartesi günü ise nispi ısınmayla birlikte yağışların yağmur şeklinde dönüşeceği tahmin edilmektedir" dedi.

Asar, kar kalınlığının Samsun Atakum ilçesinde 5, Ladik’de 17, Ladik kayak merkezinde 40 santimetre olduğunu söyleyerek, "Denizlerde ise rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde 60-75km/saat fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Perşembe günü sabah saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.