'SEN ÇOK ÖZELSİN' PROJESİ CANİK'TE HAYAT BULDU

'SEN ÇOK ÖZELSİN' PROJESİ CANİK'TE HAYAT BULDU
Türk Kızılay’ı Genel Merkezinin 2016 da başlattığı “Sen çok özelsin ”projesi kapsamında Türkiye Genelinde başlatılan projeyi Canik ilçesine taşıyan Canik Türk Kızılay’ı Şube Başkanlığı ilkini Yüzüncü Yıl İlkokulunda, ikincisini Fatih Ortaokulu'nda üçüncüsünü de Emrullah Efendi İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirdi

Açılışa Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve  ayrıca Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Mustafa Tan, MHP Canik ilçe Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kılıç yönetimi ile katılırken, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlerinde Mustafa Kaplan, Bakiye Can Usta, Canik Halk Eğitim Müdürü Zekeriya Özkan, Uğur Okulları yöneticisi Alican Usta Okulun Sosyal sorumluluk ekibi ile Canik İlçesi Okul Müdürlerinin  yanı sıra davetliler katıldı.

img-5600.JPG

‘GÜNÜMÜZDE EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ’
Eğitim için yapılan her türlü güzelliklerin yanında olduklarını ifade eden Samsun il Milli Eğitim Müdür Coşkun Esen," Milli Eğitim Olarak okullarımızda eğitim şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz. Okullarımızda çocuklarımız iyi şartlarda eğitim görürken öğretmenlerimizde rahat bir ortamda çalışmaktadır. Emrullah Efendi Okulunun şartlarda değişmektedir. Özel eğitim sınıflarının düzeltilmesi için şartlar zorlanmakta özel çocuklarımız eğitim görmesi için gereken yapılmaktadır. Türk Kızılay’ının yaptıkları projelerle bizleri desteklemesinden dolayı memnun olmaktayız. Canik ilçesinde iki tanesinin teşrifatını yaparak teslim etmişler şimdi iki tane daha açacağız. Sivil toplum kuruluşlarının eğitimi desteklemesi bizlere gurur vermektedir. Açılışını gerçekleştireceğimiz sınıfların teşrifatını gerçekleştirdikleri için Türk Kızılay’ı Canik Şubesine teşekkür ederiz"dedi.

img-5603.JPG

‘ADINI ÖZEL SINIFTA YAŞATACAĞIZ’ 
Emrullah Efendi İmam Hatip Ortaokulunda 25 metre karelik iki tane olan özel eğitim sınıfı hayırseverler tarafından okula kazandırdıklarını vurgulayarak, altını çizen Canik Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,"Türk Kızılay’ı Genel Merkezinden bir tanesi  için projeden destek alınırken, ikinci sınıf Türk Kızılay’ı gönüllüleri tarafından maddi destek sağlanarak ve okuldaki öğretmenlerin bedenen çalışarak sınıfları hazır hale getirmesi ile gerçekleştirildik Bu gün aramızda bulun ve 1999 depremi sonucunda tekerlekli sandalye ile hayatına devam eden Fatma Zehra Altuntaş’ın adını yaşatmak maçıyla Engelliler haftası deniyle, yapılan özel sınıflardan bir tanesine verdik. Kendisi sınıfın yapılması için çevresini hayra davet etmiş ve bu sınıfın ismini fazlası ile hak etmiştir.  Hepimiz engelli adayı olduğumuzdan, engelli değilken sağlığımızın kıymetini bilmeliyiz.  Bu özel haftada Genel Merkezimiz ve gönüllülerimizin desteği ile 2 tane özel eğitim sınıflarının açılışını gerçekleştiriyoruz"diye konuştu.

img-5607.JPG

‘BU İŞİ HEP BİRLİKTE BAŞARDIK’
Birlik ve beraberlik içinde çalışarak yollarına devam ettiklerini anımsatan Kızılay Canik Şubesi Yönetim  Kurulu Başkanı Hatice Örs,"Bu sınıfların teşrifatı öncesinde hazırlanmasında Okul Müdürümüz Muammer Çalışıcı,  Müdür Yardımcılarımız Özkan Özcan ve Didem Yüksel’e ve canını dişine takarak yaz tatilinde okulda çalışarak emek veren değerli eğitimcilerimize Bizler sivil toplum kuruluşu olarak ahde vefayı unutmuyoruz. Unutmayacağız unutturmayacağız. Bu sayede eğitim görmemiş özel öğrenci kalmayacaktır. Onlar bizim için çok özel ve onlar her şeyin en iyisine layıktır. Bundan sonrada bu konuda çalışmalarımız devam edecektir. Bu sınıfların yapılmasında AKP Canik İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gencay’a, İlker Efeye, Adem Çakır’a, Erdem Okan’a, Uğur Tüfekçiye, Kuzey Yıldızı Muhtarı Abdullah Kaya’ya, Mithat Oytun’a, Sedat Zehir’e teşekkür ederken, Açılımıza katılan davetlilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuşu. Konuşmaların ardın günün anısına özel sınıfların açılış kurdelesini hep birlikte kestiler  Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.