SEÇİMİN MAĞLUBU CHP

SEÇİMİN MAĞLUBU CHP
Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Samsun halkı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 66.67 Oy vererek büyük bir destek sağlarken Milletvekili seçimlerinde de yüzde 52.1 Oy vererek 5 Milletvekili almasını sağlamış oldu.

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Samsun halkı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 66.67 Oy vererek büyük bir destek sağlarken Milletvekili seçimlerinde de yüzde 52.1 Oy vererek 5 Milletvekili almasını sağlamış oldu. Samsun seçmeni bu sonuçla AK partiye 5 Milletvekili, CHP 2, MHP ve İYİ partiye 1’er Milletvekili çıkarma imkanı sağlamış oldu. Bu rakamlar çerçevesinde seçimin mağlubu CHP olduğu ortaya çıkmış oldu.

 

GAZETE OLARAK SONUÇLARI ÖNGÖRMÜŞTÜK

İki aylık seçim kampanyası sürecinde CHP’nin sahada olmadığını, Milletvekili adaylarının ne kamuoyunda ne basında ne de toplumun içerisinde olmadıklarını defalarca bu sütunlardan yayınlamış olmamıza rağmen CHP adaylarının görmezden gelmek istemelerinin sonuçlarına katlanmak zorunda olduğu seçim sonuçlarıyla da ortaya çıkmış durumda. Bu tablonun CHP’ye bir ders olması gerektiği de açıkça ortaya çıkmış oldu.

                             

MHP VE İYİ PARTİ DE UMDUĞUNU BULAMADI

Gerek gazete olarak, gerekse gazetemiz İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadırın köşe yazıları ve Samsunhaberler.tv de yaptığı konuşmalarda MHP’nin ve İYİ partinin sadece birer Milletvekili çıkarabileceklerini üzerine basarak söylemiş olmasına rağmen gerek MHP adaylarının gerekse İYİ parti adaylarının basında etkin olmayan kuruluşları tercih etmelerinin bedelini ağır ödedikleri de ortaya çıkmış oldu. MHP ve İYİ parti en az ikişer Milletvekili beklediklerini kamuoyuna deklere etmişlerdi ama seçim sonuçları onların değil gazetemizin dediğinin doğruluğunu ortaya koymuş oldu.

 

BUNDAN SONRA NE OLUR

Cumhurbaşkanının ilk turda seçilmesinin ardından AK Partinin meclis çoğunluğu olan 301 Milletvekiline ulaşamamış olması muhtemel AK Parti MHP ittifakının bundan sonra da Cumhur ittifakı olarak devam edeceği gerçeğini ortaya koymuş oldu. MHP’nin bu oy oranına ulaşmasının en önemli nedeni Af vaat etmesi olarak da kamuoyu tarafından dillendirilmekte.

ŞENOL ÜSTÜN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.