SAMSUNLU ÖĞRENCİLER ‘YEŞİL ENERJİ’NİN İZİNDE

SAMSUNLU ÖĞRENCİLER ‘YEŞİL ENERJİ’NİN İZİNDE
“Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık alanında ‘çöpten enerji üreten’ Samsun Avdan Projesi, Samsunlu öğrencileri yeşil enerjiyi anlamaya ve geri dönüşümü anlatmaya davet ediyor.”

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık sahasında ‘çöp’ten elektrik ve gaz üreten Samsun Avdan Projesi, ‘Atıktan Enerjiye Yeşil İzler’ adlı sosyal sorumluluk projesini Sürdürülebilir bir gelecek için yeşil enerjinin izindeyiz...’ sloganıyla hayata geçirdi.

 

Samsun Avdan Projesi’nin 2014 yılındaki üretimi 20 binden fazla konutun elektrik tüketimini karşıladı Yine geçtiğimiz yıl üretilen gaz ise 600.000 USD değerinde doğalgaza eşdeğer. Avdan’da proje kapsamında yapılanları çevre halkına daha iyi anlatmak, çevre duyarlılığını artırmak,  geri dönüşüm ile yeşil enerjinin amacını anlatarak sürdürülebilir kalkınma için farkındalık yaratmak amacıyla kurulan ve kapılarını Samsunlu öğrencilere açan ‘Dönüşüm Müzesi’, ziyaretçileri için ilham kaynağı oluyor.

 

Samsun Merkez ve çevre ilçelerden gelen öğrenciler Dönüşüm Müzesi’ni gezerek; ‘Atık ne demek? Metan emisyonu nedir? Çöp sahasında neler oluyor? Çöplük gazı nasıl çıkıyor? Çöp nasıl enerjiye dönüşüyor?’ sorularına cevap buluyor.  ‘Geri dönüşümü’ tesiste tüm aşamalarıyla gözlemleyen öğrenciler şimdi ‘atıktan enerjiye uzanan yolu ve atıkların dönüşümünü’ duyguları, düşünceleri, endişeleri ve önerileriyle harmanlayarak görsel eserlere yansıtacaklar.

 

Samsun Avdan Projesi’nin düzenlediği yarışma tüm Samsunlu öğrenciler için atıkların dönüşümü ile ilgili her türlü görsel eser tasarım ve üretimine açık. Yarışma jürisinin değerlendirmesinde kriterler; yaratıcılık, özgünlük ve farkındalık yaratmak istenen konunun basit, net ve kolay anlaşılabilir şekilde anlatım becerisi olacak. Öğrenciler eserlerini 29 Mayıs 2015, Cuma günü saat 12.00’ye kadar okullarına teslim edebilecekler. Sonuçlar 5 Haziran 2015, Dünya Çevre Günü’nde düzenlenecek törende açıklanacak. Dereceye giren öğrenciler; tablet bilgisayar, oyun konsolu ve dijital fotoğraf makinası ile ödüllendirilecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.