SAMSUNDA ÖĞRENCİLER SINAVLARA OKULLARDAKİ KURSLARA HAZIRLANIYOR

SAMSUNDA ÖĞRENCİLER SINAVLARA OKULLARDAKİ KURSLARA HAZIRLANIYOR
Samsun' da TEOG ve LYS' ye girecek öğrenciler sınavlara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 17 ilçede açılan toplam 5.044 kursla hazırlanıyor.

309 kurs merkezinde açılan kurslara tam 41.129 öğrenci düzenli olarak katılıyor. Destekleme ve Yetiştirme Kursları adı altında açılan bu kurslarda 2372 öğretmen görev alıyor ve sınavlarda alanında soru çıkan derslerin yanı sıra öğrencilerin talep etmesi üzerine diğer derslerden de kurs açılabiliyor.
Tamamen ücretsiz olan kurslara yine talep etmeleri halinde mezun olan öğrenciler de Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla kursiyer olarak katılabiliyor.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin GİRGİN İlkadım- 19 Mayıs Lisesinde açılan kursu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Kurslar hakkında bilgi alan GİRGİN, öğrencilere; tamamen ücretsiz olan bu kursları sahiplenir ve gerekli devamı sağlarlarsa önlerindeki sınavları başarıyla atlatacaklarını, böylelikle hedeflerine rahatlıkla ulaşabileceklerini söyledi. Öğretmenlerin öz verilerinden ve öğrencilerin katılımlarından memnun olduğunu belirten GİRGİN, önümüzdeki süreçte bu kursları çok yakından takip edeceğini belirterek görev alan öğretmenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.